Δεν ρίχνει την Κυβέρνηση ο Π. Καμμένος: «Δεν θα ψηφίσουμε τον όρο “Μακεδονία”» – Κυβίστηση από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ – Κρίσιμες ώρες στο Σκοπιανό




Αρνητικός ο Πάνος Καμμένος για τη συμφωνία με τα Σκόπια, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση. Aυτό είναι το ζουμί της σημερινής συνέντευξης Τύπου από τον Π. Καμμένο.

Δηλαδή, άλλη μία κόκκινη γραμμή ξεθωριάζει. Ο Π. Καμμένος ήταν αυτός που έλεγε πως θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό στο παρελθόν.
Ο ίδιος έχει πει πως δεν πρόκειται «να γίνει Σαμαράς και να ρίξει την κυβέρνηση», ωστόσο όπως όλα δείχνουν όταν είναι μπροστά σε ψηφοφόρους του έχει διαφορετική άποψη.
Ένα βίντεο από το… μακρινό 2015, όμως, τον δείχνει από την Κοζάνη σε ομιλία του να είναι ανένδοτος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να απειλεί πως «όπως έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, έτσι θα ρίξουμε και την επόμενη κυβέρνηση η οποία θα πουλήσει έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης και ελληνικού δικαίου».
Δυστυχώς, τα σημερινά του λόγια ήταν απογοητευτικά.
Αναλυτικά:
«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την συμφωνία για το Σκοπιανό. Αυτό είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του.
«Θεωρώ», είπε ακόμα, «ότι είναι μια συνφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα υποιγραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων. Θα πρέπει είπε να γίνει δημοψήφισμα να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε θα έρθει στην Βουλή».
Ο κ. Καμμένος σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία του κόμματός του περιέγραψε τα βήματα που μένει να γίνουν από την πλευρά των Σκοπίων, με το δημοψήφισμα και τη ψήφιση της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ από τη Βουλή των Σκοπίων.
Από κει και πέρα όπως είπε θα πρέπει να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στη χώρα μας για να αλλάξει όπως είπε ο κ. Καμμένος η απόφαση του 1992.
Ωστόσο, όπως εκτίμησε, αφού έλαβε σχετική ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά για την πορεία των συζητήσεων για το Σκοπιανό, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκριθεί η συμφωνία από τη γειτονική χώρα».
Μάλιστα, όπως είπε η «Ελλάδα έχει κερδίσει από τη διαπραγμάτευση το ότι δεν είναι εκείνη το πρόβλημα, εκείνος που αρνείται μέχρι σήμερα είναι το κράτος των Σκοπίων και ο λαός της FYROM».
Εν συνεχεία, έριξε τα βέλη του στη ΝΔ, καλώντας την «να ξεκαθαρίσει τη θέση της και κυρίως εκείνα τα στελέχη που διαφωνούν με τη θέση Καραμανλή για το Σκοπιανό».
Πάντως, όπως είπε «όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει 1 χρόνο μέχρι την κύρωση της συμφωνίας».
Έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ: «Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση για το θέμα (σ.σ. το Σκοπιανό), να φύγει τώρα από το Κίνημα».
Μεγαλοπρεπέστατη κυβίστη θα λέγαμε. Κάτι που αναμέναμε βέβαια…
pentapostagma

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του