ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ «Πεδίο μάχης» η Βουλή -Στα άκρα η κόντρα για την πρόταση μομφής από τη ΝΔ


Από νωρίς έχουν ξεκινήσει οι κόντρες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.Η συζήτηση γίνεται σε κλίμα πόλωσης και στη σκιά της απαράδεκτης τοποθέτησης του Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέτρεψε σε πραξικόπημα και έκτοτε καταζητείται, για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.Το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει στο «κόκκινο», με τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι στο βήμα της Βουλής θα ανέβει ο Αντώνης Σαμαράς.

Κόντρα για τη διαδικασία

Οι αψιμαχίες ξεκίνησαν το Σάββατο ακόμη και για τα διαδικαστικά, αφού ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφώνησαν με την πρόταση του Νίκου Βούτση για το πρόγραμμα των τοποθετήσεων, προκειμένου να γίνει στις 18:30 η ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των βουλευτών και ο αριθμός όσων θα τοποθετηθούν. Ο Κωστής Χατζηδάκης διαφώνησε, τονίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί να μην μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να ολοκληρωθεί στις 21:00 η διαδικασία. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έμμεση λογοκρισία. Με την πρόταση του κ. Βούτση διαφώνησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τελικά, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που επιθυμούν να τοποθετηθούν.

Καμμένος: Δέσμευση για μη κύρωση της συμφωνίας

Στο μεταξύ, με μία ανάρτησή του στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεσμεύονται για τη μη κύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια, όταν έρθει στη Βουλή, αλλά παράλληλα κατέστησε σαφή και τη θέση στην αποψινή ψηφοφορία.

«Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονία. Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονίων και η πάταξη της διαφθοράς. Δεν ισχύει καμία συμφωνία, έστω κι αν υπογραφεί, αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή, όπως γράφει το τελευταίο άρθρο. Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση», έγραψε, αργά της Παρασκευής στο Twitter.

Η τοποθέτηση Καραμανλή

Στο μεταξύ, ο Κώστας Καραμανλής, το πρωί του Σαββάτου, παρέπεμψε στα όσα είπε την Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ για το ζήτημα, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού επισημάνθηκαν τα εξής: «Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».




Πηγή: «Πεδίο μάχης» η Βουλή -Στα άκρα η κόντρα για την πρόταση μομφής από τη ΝΔ | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του