ΩΡΑ 11:44! TA ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ


ραγδαιες-620x345
Tελικά κάποιοι βιάζονται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό για να επιφέρουν πλήγματα στην εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας. Την στιγμή που το Σκοπιανό καίει, με την Κυβέρνηση να βάζει ταφόπλακα στο εθνικό μας θέμα, διαγράφοντας την ιστορία χιλιάδων ετών, φέρνει στο τραπέζει της συζήτησης και τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

Με λίγα λόγια, επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος. Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης. Ερώτηση. Ο Καμμένος θα παρέμβει, ή μία από τα ίδια όπως με το Σκοπιανό;
Κράτος και εκκλησία βάδισαν και βαδίζουν μαζί για αιώνες. Τώρα πάνε κάποιοι να το αλλάξουν.
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διενεργήσει δημοψήφισμα μέσα στο Νοέμβριο για τα ζητήματα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για δημοψήφισμα το ερχόμενο φθινόπωρο, πιθανότατα τον Νοέμβριο, για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα προβλέπει το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας.
Το θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας άνοιξε από δημοσιεύματα (Καθημερινή) και ενισχύθηκε από κυβερνητικά στελέχη όπως οι Κοντονής, Σκουρλέτης (δεδομένου ότι πρόκειται για πάγιο προοδευτικό αίτημα της κομματικής ατζέντας) αλλά συνέχεια είχε δώσει και Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του!
Από μια τέτοια διαδικασία εκτιμάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αποκομίσει σημαντικά πολιτικά οφέλη.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στις επόμενες εκλογές, αυτό πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για να διασωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα και να αποτελέσει τη βασική πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Και κάπου εδώ σκάει η βόμβα. Καθώς σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Πάτρα ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε το εξής για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οσον αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση και στα ζητήματα στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, είπε ότι «για αυτά που χρειάζεται να επαναπροσδιοριστούν πρέπει να έχουμε μία ειλικρινή συζήτηση με την εκκλησία της Ελλάδος και έναν έντιμο διάλογο.»
Μητσοτάκης στην γραμμή Τσίπρα με λίγα λόγια. Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Στην ουσία, επιθυμεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, όπως και οι Κυβερνητικοί ολετήρες.
Οταν μιλάς για επαναπροσδιορισμό, επιθυμείς αλλαγές. Για ποιον διάλογο ομιλεί. Να συζητήσουμε τι ακριβώς; Θα μπει η ΝΔ στη παγίδα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Κ. Μητσοτάκης κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα και τη χύνει, καθώς στο Σκοπιανό μέχρι τώρα έχει κρατήσει μία σταθερή και έντιμη στάση. Οχι ότι μας ενδιαφέρει, διότι η πατρίδα είναι πάνω από κόμματα, αλλά μήπως θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά;
Η δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Χριστιανοί και έντιμοι πατριώτες, όχι ότι στα άλλα κόμματα δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, αλλά πάντα οι νεοδημοκράτες και γενικά οι δεξιοί ψηφοφόροι ψηφίζουν με άλλα κριτήρια.
Τι άλλαξε τώρα; Γιατί θέλει τον διαχωρισμό; Ποιούς και γιατί ενοχλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων; Η συγκεκριμένη δήλωση δεν πήρε διαστάσεις, όμως εμείς είμαστε εδώ για να τονίσουμε τα κακώς κείμενα.
Θα πρέπει να αλλάξει άμεσα στάση. Ελαβε εντολές από την συμμετοχή του στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ; Καθόλου υπεύθυνη και πατριωτική η στάση του προέδρου της ΝΔ.
Άρθρο 3 – Σύνταγμα της Ελλάδος – Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του