Αναβάλλει την παραίτησή του ο Ζεεχόφερ για τρεις ημέρες: «Κλείσε τα γερμανικά σύνορα - Μετά σε ρίχνω» είπε στην Α.Μέρκελ

Αναβάλλει την παραίτησή του ο Ζεεχόφερ για τρεις ημέρες: «Κλείσε τα γερμανικά σύνορα - Μετά σε ρίχνω» είπε στην Α.Μέρκελ

Αναβάλει την παραίτησή του για τρεις ημέρες ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ, προκειμένου να δώσει μια διορία με συγκεκριμένο «deadline» στην καγκελάριο Α.Μέρκελ να αλλάξει τις αποφάσεις της για το μεταναστευτικό.

Ο Ζέεχοφερ, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή μέσα στις επόμενες 72 ώρες, τότε θα υποβάλει την παραίτηση του τόσο από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών όσο και από τη θέση του επικεφαλής του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Στην αρχή είχε ανακοινώσει την άμεση παραίτησή του από τα κυβερνητικά πόστα, αλλά μετά την μετέτρεψε σε αναβολή 3 ημερών.

Αυτό που ζητά ο Ζέεχοφερ είναι να επιβληθούν μονομερή μέτρα ελέγχου στα σύνορα της Γερμανίας προκειμένου να μειωθούν οι αφίξεις μεταναστών στη χώρα με την Μέρκελ να επιμένει ότι πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για το θέμα.

Ο επικεφαλής του CSU επιβεβαίωσε το τελεσίγραφο με δηλώσεις του έξω από τα κεντρικά του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες-CDU): «Ναι θα παραιτηθώ και από τις δύο θέσεις και αυτό θα γίνει σε τρεις ημέρες».

Πλέον όλοι αναμένουν την νέα συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «σε μια ελπίδα να φτάσουμε σε μια συμφωνία» όπως είπε ο Ζεεχόφερ.

«Θα μιλήσουμε σήμερα ξανά. Έχοντας στο νου το συμφέρον της χώρας και τη δυνατότητα του συνασπισμού μας να κυβερνά - που θέλουμε να τη διατηρήσουμε - θέλουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία στο βασικό ζήτημα του ελέγχου των συνόρων και μόνο» είπε ο επικεφαλής του CSU.

Όπως διευκρίνισε ο νέος αυτός γύρος συνομιλιών ήταν μια προσφορά από τον ίδιο προκειμένου να επιλυθεί το φλέγον αυτό ζήτημα «αλλιώς όλα θα είχαν τελειώσει από σήμερα (σ.σ. την Κυριακή).

Εκτός από την Μέρκελ, τον Ζέεχοφερ θέλουν να μεταπείσουν και από το κόμμα του, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή κατάσταση μιλώντας σε στελέχη του κόμματός της.

Η ΓΓ του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ δήλωσε από το Βερολίνο ότι «το μονομερές κλείσιμο των συνόρων στα σύνορα θα έστελνε, κατά την άποψή μας, το λάθος μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας» δείχνοντας έτσι σε πόσο δύσκολη κατάσταση είναι η Γερμανίδα καγκελάριος καθότι ο Ζεεχόφερ θέλει άμεση ριζική λύση η οποία δεν μπορεί να δοθεί την συγκεκριμένη στιγμή.

Να σημειώσουμε ότι μετά από χρόνια υποχρεωτικής αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης από τις φαεινές ιδέες «προοδευτικών» και «τεχνοκρατών» κάτι φαίνεται πως αλλάζει στην Γερμανία καθώς από τις αρχές Ιουνίου είναι υποχρεωτική η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία όπου τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός).

Eπί σειρά ετών είχε γίνει «μόδα» σε όλη την Ευρώπη οι γηγενείς κάτοικοι και οι εγχώριες Αρχές να κρύβουν την θρησκευτική τους ταυτότητα για να μην «προσβάλλονται» οι κατά κύριο λόγο μουσουλμανικοί πληθυσμοί προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στις ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι η πρώτη φορά που μια περιοχή της ΕΕ αποφασίζει να αντιστρέψει την διαδικασία αυτή. Η θρησκευτική ταυτότητα θεωρείται ως ένα εκ των βασικότερων συστατικών της εθνικής ταυτότητας και η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το γεγονός ότι κάτι πάει να αλλάξει αφού πλέον υπάρχουν αντιδράσεις από την βάση της ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο νόμος αυτός έχει στόχο την ενίσχυση της βαυαρικής ταυτότητας μετά την αύξηση του αριθμού των Μουσουλμάνων στην περιοχή.

Συνειδητοποίησαν λοιπόν στο γερμανικό αυτό κρατίδιο, ότι χωρίς την θρησκευτική τους χριστιανική ταυτότητα δεν μπορούν να επιβιώσουν ως Γερμανοί από την λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης

Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν ένα μεγάλο ποσοστό του 1 εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν στη χώρα από το συγκεκριμένο κρατίδιο, με την εξέλιξη αυτή να ενισχύει το καθαρά δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

O ίδιος ο Σόντερ που έχει έναν σταυρό πάνω από το γραφείο του δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό σήμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να θέλουν να τονίζουν την ταυτότητά τους».

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Infratest το 56% των Βαυαρών τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.

Οι περισσότερες θετικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς του AfD (77%) και του CSU (71%), του κόμματος το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες εκλογικές απώλειες από την άνοδο των δεξιών.

Αντίθετα διχασμένοι είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με 52% να δηλώνουν υπέρ και 46% κατά ενώ οι περισσότερες αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς των Πρασίνων 74%.

Συνεπώς ο Ζεεχόφερ δέχεται ιδιαίτερες πιέσεις από την εκλογική του βάση. Μια εκλογική βάση η οποία έχει σοβαρή αντίθεση στην μετανάστευση και θέλει επιστροφή της Γερμανίας στις ρίζες της.

Σε περίπτωση αποχώρησης των Χριστιανοκοινωνιστών από τη συγκυβέρνηση απομένουν σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες 353 έδρες στην γερμανική βουλή.

Για την πλειοψηφία απαιτούνται ωστόσο δύο περισσότερες, δηλαδή 355.

Ποιες επιλογές υπάρχουν: Νέες εκλογές, κυβέρνηση μειοψηφίας ή νέες διαπραγματεύσεις για συγκυβέρνηση είτε με τους Πρασίνους, είτε με τους Φιλελευθέρους.

Πάντως για να αναβάλλει την παραίτησή του ο Ζεεχόφερ για 3 ημέρες σημαίνει ότι η Α.Μέρκελ έχει σκοπό να τον «παρακαλέσει» πολύ αυτό το διάστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του