Οριστικό: «Σπάει» η εκλογική περιφέρεια της Β'Αθηνών - Η ΝΔ δέχθηκε την κατάτμησή της - «Ναι» από Κ.Μητσοτάκη

Οριστικό: «Σπάει» η εκλογική περιφέρεια της Β'Αθηνών - Η ΝΔ δέχθηκε την κατάτμησή της - «Ναι» από Κ.Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση της ΝΔ να υπερψηφίσει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής καλώντας την κυβέρνηση να αποδεχτεί και εκείνη με τη σειρά της την τροπολογία της ΝΔ για την παροχή ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

«Είμαστε υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών. Θα ψηφίσουμε το άρθρο» ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας τη θέση του κόμματος λίγες ώρες πριν από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή όπου απαιτούνται τουλάχιστον 200 ψήφοι για να υπάρξει άμεση εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη διάταξη με γνώμονα την υπεράσπιση της διαφάνειας. «Η ΝΔ δίνει το πράσινο φως για να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες. Δεν σας χαρίζουμε την πολιτική που εμείς πρώτοι εισηγηθήκαμε» είπε.

Ταυτόχρονα, όμως, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο και με την πρόταση της ΝΔ για να αναγνωριστεί τώρα δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

Απέρριψε, δε, τη σχετική τροπολογία της κυβέρνησης λέγοντας ότι ουσιαστικά παραπέμπει το θέμα στις ελληνικές καλένδες. «Φοβάται η κυβέρνηση την ετυμηγορία των νέων που κορόιδεψε και έδιωξε από τη χώρα» κατήγγειλε και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση όταν γίνει κυβέρνηση θα φέρει ξανά προς ψήφιση την τροπολογία για τους απόδημους. Έχουμε αποδείξει τη μεγάλη μας πίστη στους Έλληνες της διασποράς» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους Έλληνες της διασποράς να έρθουν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές για να είναι η τελευταία φορά που θα ταξιδέψουν για ένα τέτοιο λόγο.

Θεσμοθέτηση της πολιτικής συναλλαγής η απλή αναλογική

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε νόμο-έκτρωμα τον Κλεισθένη Ι και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής κάνει τους δήμους και τις περιφέρειες «πειραματόζωα των μικροπολιτικών της σχεδιασμών. Επιδιώκετε τη θεσμοθέτηση της πολιτικής συναλλαγής» είπε και προειδοποίησε ότι η απλή αναλογική θα ευεργετήσει -με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ- τη Χρυσή Αυγή.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση και για την τροπολογία σχετικά με την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών. «Ακόμη και τις εκλογές δημάρχων και περιφερειαρχών θέλετε να τις μετατρέψετε σε εργαλείο μικροπολιτικής ευτέλειας»είπε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αφήνει υπονοούμενα για τριπλές ή τετραπλές εκλογές. Διεμήνυσε, πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τιμωρηθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού όποτε και αν στηθούν οι κάλπες. «Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει να σας τιμωρήσει με την ψήφο της» προειδοποίησε.

Βολές σε Τσίπρα – Καμμένο για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ σε ΠΓΔΜ

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία. «Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια το νατοϊκό διαβατήριο» είπε και χαρακτήρισε «δίδυμο της ντροπής» τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. «Στις Βρυξέλλες χθες και σήμερα οι ΑΝΕΛ συναινούν στην πράξη σε μια συμφωνία που στα λόγια την καταγγέλλουν. Ο κ. Καμμένος στρογγυλοκάθεται δίπλα στον κ. Τσίπρα την ώρα που τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο για το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του