Σε κατάσταση πανικού το Μ. Μαξίμου: Με χαλκευμένη «δημοσκόπηση» επιχειρεί να αντιστρέψει τα δεδομένα – Οι Ελληνες γυρίζουν την πλάτη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Βυθίζονται και δεν μπορούν να το χωνέψουν


Σε πανικό βρίσκεται το Μ. Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες. Οι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ολική κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Ειδικά στο ζήτημα του Σκοπιανού, η οργή των πολιτών είναι τεράστια. Οπως λοιπόν συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση βάζει μπροστά τα τελευταία της χαρτιά, καθώς η σφυγομέτρηση που παρουσιάζεται σήμερα από γνωστή εφημερίδα που είναι γνωστή για τα φιλικά αισθήματα προς τον Α. Τσίπρα, είναι για γέλια, απλά πράγματα.


Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία VoxPop Analysis, που μάλιστα περάστηκε πρόσφατα στο μητρώο δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ. Εξίσου ενδιαφέρον και το γεγονός ότι διαχειριστής και αποκλειστικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο Γιάννης Σκλίας, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο το 2015, συνεργάτης της γνωστής από το παρελθόν CommonView και πρώην φοιτητής του Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον οποίο έχουν γράψει μαζί κείμενα παρεμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση της εταιρείας έγινε μόλις πριν ενάμιση μήνα και είναι μονομετοχική ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ.

Στο σχετικό βίντεο ο Γιάννης Σκλίας δίνει συνέντευξη ως υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015










Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,4% στην πρόθεση ψήφου έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση η Χρυσή Αυγή (8,5%) και ακολουθούν:

ΚΙΝΑΛ – 7,4%

KKE – 5,8%

Ένωση Κεντρώων – 2,2%


Ανεξάρτητοι Έλληνες – 1,1%

Άλλο Κόμμα απαντά 10,3%

Αδιευκρίνιστη Ψήφος – 12,5%.

Για παράδειγμα, η έρευνα αυτή φέρνει περίπου ισοδύναμους τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δίνει και το χαμηλότερο συγκριτικά ποσοστό απόρριψης της Συμφωνίας των Πρεσπών (μόλις 63,4% στο άθροισμα διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ).

Όταν πας να κοιτάξεις την ταυτότητα της έρευνας, αρχίζεις και προβληματίζεσαι. Η μέθοδος είναι του «river sampling μέσω των social media και του διαδικτύου», ενώ διευκρινίζεται ότι δεν χρησιμοποιήθηκε στάθμιση.

Το river sampling είναι μια τεχνική από τις έρευνες αγοράς, η εγκυρότητα ή αποτελεσματικότητα της οποίας αμφισβητείται, καθώς έγκειται στην απουσία στοχευμένης επιλογής του δείγματος αλλά απλώς στις τυχαίες απαντήσεις αυτών που θα δελεαστούν από ένα ποστ ή μια διαφήμιση και θα καταλήξουν να απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο.

Το γεγονός ότι αυτό το δείγμα, που δεν ακολουθεί κανέναν κανόνα, ούτε καν σταθμίζεται κάνει ακόμη πιο αβέβαια τα αποτελέσματα.

Δημοσκόπηση MRB: Αποδοκιμασία και απογοήτευση για τα κόμματα

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκιμάζει τους χειρισμούς και τις μεθόδους των κομμάτων της Βουλής. Απαντώντας, λοιπόν, σε ερωτήσεις που έγιναν αποκλειστικά για τη Realnews στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας έρευνας της MRB, οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 84,4% “λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι” με τους χειρισμούς και τις μεθόδους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με τους οποίους συμφωνεί μόλις το 11,2%.

Μεταξύ των απογοητευμένων βρίσκονται σχεδόν εννέα στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ (88,5%), αλλά και πάνω από επτά στους δέκα (73,1%) εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από οκτώ στους δέκα (81,9%) των ΑΝΕΛ. Μεταξύ των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, τα ποσοστά είναι ανάλογα ή και μεγαλύτερα, με τους “μη ικανοποιημένους” ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων να αγγίζουν το απόλυτο 100%.

Μόλις τρεις στους δέκα (29,8%) απάντησαν απολύτως θετικά ή μάλλον θετικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων πολιτικών κομμάτων. Αντίθετα, “απολύτως αρνητικά” ή “μάλλον αρνητικά” απάντησαν περίπου τέσσερις στους δέκα (39,1%), ενώ σε ποσοστό 26,3% οι πολίτες απάντησαν ότι το αντιμετωπίζουν με “αδιαφορία”.

Ερχεται νέο συλλαλητήριο

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19:30 το απόγευμα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στη Βεργίνα.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της Αντώνης Καγκελίδης έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του