Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Αμερικανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με Ιράν – Με μοχλό τους Κούρδους, στόχοι η ΝΑ Τουρκία και ΤεχεράνηKεντρική φωτογραφία άρθρου: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν μυστική αμερικανική βάση στη χώρα τους 450 χλμ από το Ιράν!Ξεκίνησε η σύγκρουση Ουάσινγκτον-Τεχεράνης καθώς μετά τις κυρώσεις , υπάρχουν συγκεντρώσεις αμερικανικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράν. Ερντογανικό ΜΜΕ αποκάλυψε πως αμερικανικές δυνάμεις έχουν στήσει βάση(!) και συγκεντρώνονται δίπλα στα ιρανικά σύνορα εντός Τουρκίας. Το ίδιο συμβαίνει και στο Δυτικό Αφγανιστάν όπου υπάρχει μετακίνηση δυνάμεων προς Ιράν.

«Οι Αμερικανοί έχουν στήσει μια μυστική βάση στην Τουρκία δίπλα στα σύνορα με το Ιράν. Η βάση αυτή φρουρείται από πάνοπλους αμερικανούς στρατιώτες”.

«Η Βάση βρίσκεται στην Ανατολική Τουρκία, 450 χλμ από τα σύνορα με το Ιράν. Εκεί έχουν αναπτυχθεί μια ντουζίνα Αμερικανοί Διοικητές και εκατοντάδες στρατιώτες”.

«Η στρατιωτική δομή της βάσης, το είδος του εξοπλισμού και των πυρομαχικών που βρίσκονται εκεί δεν έχουν γίνει γνωστά”.
«Ενώ υπάρχει διαφάνεια για τον προυπολογισμό της Βάσης του Ιντσιρλίκ, δεν συμβαίνει το ίδιο για τις υπόλοιπες αμερικανικές βάσεις στη Τουρκία. Για την συγκεκριμένη βάση δεν γνωρίζουμε κάτι περαιτέρω.

Οι κυρώσεις, το ασφυκτικό οικονομικό και μη πρεσάρισμα στην Τουρκία και στην Τεχεράνη, η δημιουργία προωθημένων βάσεων με μυστικά κονδύλια οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Ετοιμάζεται χερσαία εμπλοκή στην περιοχή. Τα δίκτυα FOS (προωθημένα επιχειρησιακά δίκτυα) εξυπηρετούν μαύρες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και ξεκίνησαν να δημιουργούνται στην περιοχή το 2004.

Είναι συνήθως μικρές εγκαταστάσεις ώστε να μην τραβούν την προσοχή. Χρησιμοποιούνται για συλλογή πληροφοριών και λογιστική υποστήριξη.

Το μόνο που αναφέρουν πηγές για την βάση αυτή είναι πως «απέχουν 450 χλμ από το ΙΡΑΝ”.


Αραγε η Τουρκία το γνώριζε; Η βάση αυτή μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί κατά της Αγκυρας παρέχοντας υποστήριξη στους Κούρδους. Ή μήπως αυτό έχει ήδη συμβεί;

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Αφγανιστάν, στο προάστιο Farah στα σύνορα με το Ιράν.

Η πληροφορία αυτή είναι επίσημη και έρχεται από τα χείλη του εκπροσώπου τύπου του Αφγανικού Υπουργείου Άμυνας, Mohammad Radmanish.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι Αμερικανικές δυνάμεις μετακινήθηκαν προς τα σύνορα με το Ιράν για να «εκπαιδεύσουν” Αφγανικές. Δεν θα συμμετάσχουν σε μάχες στην περιοχή.

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες την δημοσιότητα.

Είναι προφανές, πως οι ΗΠΑ ετοιμάζουν-αν δεν το έχουν κάνει ακόμη- το επόμενο επίπεδο σύγκρουσης στην περιοχή. Παροχή οπλισμού και καθοδήγηση στους Ιρανούς Κούρδους και αντικαθεστωτικούς.

Τουρκία και Ιράν έχουν ξανά νέο κοινό μέτωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: