ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ – ΣΟΚ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ! «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΛΛΙΩΣ…» – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αποφασισμένος να τραβήξει το «σχοινί» με την Τουρκία είναι ο Ντόναλντ Τράμπ με αφορμή την υπόθεση κράτησης του Αμερικανού πάστορα ‘Αντριου Μπράνσον.Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ.Ερντογάν έχει λάβει τελεσίγραφο 24 ωρών για την απελευθέρωσή του.
Μιλώντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε οτι το τελεσίγραφο λήγει αύριο (Κυριακή) το απόγευμα στις έξι.

«Θέλουν να τον απελευθερώσουμε μέχρι αύριο το απόγευμα. Χρησιμοποιούν απειλές», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Όλα δείχνουν ότι το τελεσίγραφο επιδόθηκε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον και φαίνεται ότι το όνομα του Αμερικανού πάστορα δεν είναι το μόνο.

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι απαιτούν από την Τουρκία την απελευθέρωση κι άλλων Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται σε τουρκικές φυλακές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε η απελευθέρωση άλλων 15 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Finacial Times αλλά και τη Wall Street Journal οι πιέσεις από αμερικανικής πλευράς είναι μεγάλες. Οι πιέσεις περιλαμβάνουν και συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ωστόσο με άρθρο του στους New York Times δεν φάνηκε να βάζει “νερό στο κρασί του”. Το αντίθετο φάνηκε να προειδοποιεί τον Τραμπ ότι θα στραφεί προς τη Ρωσία του Πούτιν.

Δεδομένο ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ότι αν η Άγκυρα επιμείνει στην κράτηση του πάστορα τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της από τις ΗΠΑ θα επεκταθούν, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την κρίση της τουρκικής οικονομίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του