Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Κλήση του Έλληνα πρέσβη στο Ρωσικό ΥΠΕΞ – Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ


Υπόμνημα με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπέβαλε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, μετά τις μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας και την πρόσφατη απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Αντρέας Φρυγανάς.

Ο Έλληνας διπλωμάτης εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο κ. Φρυγανάς παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.
Το περιστατικό είχε οδηγήσει στην ψύχρανση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία κορυφώθηκε με την επ’ αόριστον αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Αθήνα είχε κατηγορήσει τους Ρώσους διπλωμάτες για εμπλοκή στα εσωτερικά θέματα ασφαλείας, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: