NEΡΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, «ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ» ΜΕ «ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ». ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ Π/Σ ΚΑΙ ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.




» Tόσο ο τότε αρχηγός και οι υπαρχηγοί, όλες αυτές τις ώρες, βρισκόταν στο συντονιστικό κέντρο και κανείς δεν μετέβη στο σημείο της φωτιάς ως όφειλε, ούτε καν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την πυρκαγιά, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα και να συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης».
Μαρτυρίες, που υποδεικνύονται ότι ετοιμάζουν «βραχιόλια» για τον Κορυδαλλό ή τον προθάλαμό του , τόσο για τόν πρώην αρχηγό του Π.Σ όσο και για κάποιους ακόμα που όχι μόνον υποτίμησαν τη φωτίτσα, όπως είπαν, αλλά ακόμα και την ώρα ποπυ θέριεψε, δεν πήγαν καν στο μέρος του εγκλήματος και της τραγωδίας.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται –εκτός απροόπτου- μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως διαρρέεται, το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να έχουν κλείσει τον κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).

Χθες Τρίτη μάλιστα, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους. Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία οι εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να διαδραματίσουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς που αναμένεται να ξεκινήσουν να καταθέτουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ήδη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Βαρβαρα Γνεσούλη έχουν στα χέρια τους τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι καταθέσεις τους θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Στόχος των εισαγγελών είναι μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχουν στη διάθεσή τους αντικειμενικά ευρήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ της δικογραφίας.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμονή για το πώς η πληροφορία για την εξέλιξη της φωτιάς έφτασε στους αρμοδίους και ποιοι ήταν εκείνοι που έπρεπε να τις διαχειριστούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Εντωμεταξύ αίτηση στην Εισαγγελία, προκειμένου να λάβουν όλα τα πρακτικά, από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, τις επίμαχες ώρες της μεγάλης φωτιάς στο Μάτι, κατέθεσε ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Οι πληροφορίες λένε, ότι ο εισαγγελέας θα δώσει εντολή στην πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις ώρες της 23ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν:

-Όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους.

-Οι ακριβείς θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς.

-Τα σημεία τα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

-Και φυσικά, μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του