Άρον-άρον οι Τούρκοι κλείνουν τις τράπεζές τους στην Ελλάδα – Λουκέτο στη Ziraat – Αναταράξεις στη Θράκη









Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο και ειδικά την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, η Τουρκία ξεκίνησε την απόσυρση των τραπεζών της από την Ελλάδα, με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ziraat Bankasi στην Ρόδο το οποίο λειτουργεί από το 2012, μετά από δράση των ελληνικών εποπτικών αρχών και υπηρεσιών ασφαλείας.



Η τουρκική τράπεζα διαθέτει σήμερα υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θες/νικη και Κομοτηνή προσπαθώντας να ελέγξει μέρος της αγοράς στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Το σχέδιο της Τουρκίας φυσικά με την εγκαθίδρυση τραπεζικών υποκαταστημάτων είναι διττό. Αφορά εκτός της οικονομικής διείσδυσης σε κρίσιμες περιοχές της πατρίδος μας και την προσπάθεια συσπείρωσης των Ελλήνων μουσουλμάνων γύρω από αυτά τα τα τραπεζικά ιδρύματα με αλλότριους πάντα σκοπούς.

Το σχέδιο είχε εκπονηθεί από το παλάτι του σουλτάνου και το τουρκικό ΥΠΕΞ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.

Η τουρκική Τράπεζα υλοποιεί μεθοδικά εδώ και μερικά χρόνια αυτές τις βλέψεις προσπαθώντας να αλώσει «ελληνικό έδαφος”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του