Θέλουν να αποτάξουν λοχαγό επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τους… «μετανάστες» σε κέντρο φιλοξενίας






Όπως αποκαλύπτει η Επιτροπή Στήριξης Στρατιωτικών Διωκομένων για τα Hot Spot,ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης οδηγείται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης, γιατί αρνήθηκε να υπηρετεί τους «πρόσφυγες και μετανάστες», όπως τους ονομάζουν.

Σημειώνεται πως στις 31.12.2018 ο λοχαγός κρίθηκε αθώος από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά το πενταμελές πρωτοβάθμιο πειθαρχικό πρότεινε την απόταξή του με ψήφου 3 έναντι 2.


Απόταξη = οριστική απομάκρυνση από το στράτευμα, αξιωματικού ή υπαξιωματικού του στρατού λόγω παραπτώματος. Στις ένοπλες δυνάμεις, η απόταξη, είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε Αξιωματικό.

Για να υπάρξει τιμωρία με την βαριά αυτή ποινή, θα πρέπει να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, βαριά πειθαρχικά παραπτώματα ή διπλωματικό επεισόδιο.

Αυτό όμως αρνήθηκε να εκτελέσει «καθήκοντα συντονιστή» σε δομή φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Ένας μόνιμος αρχιλοχίας με την ίδια κατηγορία πήρε αναβολή για τις 6 Φλεβάρη του 2018.







Ο υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης δικαιώθηκε από το στρατοδικείο, καθώς κρίθηκε ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει σε αρμοδιότητές του, ωστόσο τα παραπέμπουν δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης, επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τους «πρόσφυγες και μετανάστες».

Αυτή είναι άραγε η δουλειά του στρατού;



el.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του