ΚΡΟΤΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ «ΠΟΛΥΒΟΛΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΝΕΟ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΟΥΤΙΝ






Μόσχα: Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την άποψή μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το μήνυμα πως η Μόσχα θα συνεχίσει να εκφράζει την άποψή της για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έστειλε ο αναπ. υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, στον απόηχο της χτεσινής δήλωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, θα συνεχίσει όμως να εκφράζει τη θέση της σε ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Τη Δευτέρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ασκήσει κριτική στο ρωσικό ΥΠΕΞ για ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία σημείωνε ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «προωθείται, αγνοώντας την άποψη των Ελλήνων πολιτών».

«Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, όμως σε αυτά τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την άποψή της», δήλωσε ο Γκρούσκο.

Στο χτεσινό μήνυμά του, το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνιζε ότι «πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό, η οποία θα βασίζεται στην ευρεία λαϊκή στήριξη — τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Ελλάδα — και η οποία θα είναι αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου», ενώ αναφορά γινόταν και στις πολιτικές εξελίξεις με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Σε απάντησή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ καλούσε, μεταξύ άλλων, τη Μόσχα να σεβαστεί «τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία», ενώ σημείωνε ότι «η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του