ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟ IEFIMERIDA.GR Γιατί «απασφάλισε» ο Καμμένος-Το άγνωστο ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου




Ενα ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο -εν αγνοία του Πάνου Καμμένου- φέρεται να ήταν η θρυαλλίδα που έκανε τον υπ. Αμυνας να «εκραγεί» και να οδηγήσει στο κόκκινο τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου.

Ως γνωστόν, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει στα μέσα Δεκεμβρίου στο «Ποντίκι» ότι έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να μην συμπεριληφθεί κανείς σημερινός βουλευτής των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. Ο στόχος προφανής: Να συγκρατήσει φυγόκεντρες κινήσεις από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και να αφαιρέσει επιχειρήματα από όσους σκέπτονταν «ανταλλάγματα» για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.


Ετσι, όταν, σύμφωνα με συνομιλητές του Πάνου Καμμένου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έμαθε εκ των υστέρων ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, θεώρησε ότι «έσπασε» η συμφωνία με τον πρωθυπουργό. Και τούτο, δεδομένης την δημόσιας τοποθέτησης του κ. Παπαχριστόπουλου ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει την έδρα του.

Η συνάντηση Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι δεν ανησυχεί για τις Πρέσπες, ούτε ο ίδιος, «ούτε ο Πάνος Καμμένος, το έχει πάρει απόφαση».

Παπαχριστόπουλος στο iefimerida.gr: Πήγα να ευχηθώ στον πρωθυπουργό

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο για το επίμαχο ραντεβού με τον Τσίπρα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι μυστικά. «Πήγα, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές, να ευχηθώ καλή χρονιά στον πρωθυπουργό. Αν είναι δυνατόν. Αν ήθελα να κάνω μυστικό ραντεβού θα πήγαινα παραμονή Πρωτοχρονιάς με τριάντα ανθρώπους, αστυνομικούς, συνεργάτες κλπ μπροστά;» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος στο iefimerida.gr. Θεωρεί δε ότι ο θόρυβος γύρω από αυτό το «ραντεβού» είναι τεχνητός αν και παραδέχεται ότι ο Πάνος Καμμένος δεν το ήξερε. «Να ενημερώσω ότι πάω να πω χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό; Αν είναι δυνατόν...» είπε και πρόσθεσε πως αν τον έπαιρνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τηλέφωνο θα του έλεγε τα ίδια. Οσο για την στάση που θα τηρήσει στη Βουλή επανέλαβε: «Το έχω πει και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και δημόσια, κινδυνεύω να γίνω κουραστικός: Θα υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα μου».


Τα σενάρια αποστασίας και οι προειδοποιήσεις Καμμένου

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου, αλλά και η δημόσια τοποθέτηση (news247) το Σάββατο του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» θεωρήθηκαν από τον Πάνο Καμμένο ως ενδείξεις αποστασίας και casus belli.

«Αν μου κάνει αποστασία, θα τον καταγγείλω για αποστασία», φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο περιβάλλον του. Φέρεται να προειδοποιεί δε ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να γραφτεί στην ιστορία σαν αποστάτης πρωθυπουργός, αυτός δεν θα το αποδεχθεί αλλά θα αποχωρήσει και θα ρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Καμμένος έχει ενοχληθεί και από το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τον Α. Τσίπρα να συζητήσουν ξανά το θέμα των Πρεσπών τον Μάρτιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερκών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε δημόσια ότι η κύρωση της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή αμέσως μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου.

Μετά από όλα αυτά ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε το «αντάρτικο» με μια σειρά από προειδοποιητικά tweets αλλά και αναφορές σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του.

Αρχικά ήρθε το ξέσπασμα του υπουργού Αμυνας κατά του Νίκου Κοτζιά, πάντα μέσω Twitter, στο οποίο ο κ. Καμμένος έγραψε: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».


Η οργισμένη ανάρτηση ήρθε έπειτα από συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, στην οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως κάποιοι βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.

Ακολούθησε νέα ανάρτηση με την οποία ο υπουργός Αμυνας αποκάλεσε «ολετήρα» τον τέως ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, αλλά επιτέθηκε και στους «συνοδοιπόρους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:


«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».


Ταυτόχρονα ο Πάνος Καμμένος έστειλε μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας olympia, που απηχεί τις απόψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζει «αδιανόητη και ύποπτη» την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από κυβερνήσεις μειοψηφίας ή ανοχής.

Συνεδριάζουν την Τρίτη και οι ΑΝΕΛ

Εξάλλου, από το Σάββατο ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.

«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η απάντηση Τσίπρα στον Καμμένο

Μετά από όλα αυτά, ήρθε ηχηρή απάντηση στις προειδοποιήσεις Καμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Κυριακής, από τη Σαμοθράκη.

Ο πρωθυπουργός- χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ - διεμήνυσε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Μπροστά σ εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Συνεδριάζει η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα

Εξάλλου, υπό την σκιά των απειλών Καμμένου, το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοινώθηκε ότι συνέρχεται αύριο Δευτέρα στις 12:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το επικείμενο διαζύγιο των δυο κυβερνητικών εταίρων, το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της Συμφωνίας από τη Βουλή αλλά και η «επόμενη μέρα» αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.

Σκουρλέτης κατά Καμμένου

Ταυτόχρονα, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Ενώ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, σχολιάζοντας πως «ενώ εξαρχής της συγκρότησης αυτής της κυβέρνησης γνώριζε ποια είναι η προγραμματική της δέσμευση και η κατεύθυνσή της», έρχεται «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας» να κάνει δηλώσεις «οι οποίες προσθέτουν κάποια καινούργια στοιχεία τα οποία προφανώς και δημιουργούν πρόβλημα στην πολιτική συνοχή της κυβέρνησης».



Πηγή: Γιατί «απασφάλισε» ο Καμμένος-Το άγνωστο ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του