Ζ.Ζάεφ και Αμερικανοί δίνουν «φιλί» της ζωής στην κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι την άνοιξη του 2019

Ζ.Ζάεφ και Αμερικανοί δίνουν «φιλί» της ζωής στην κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι την άνοιξη του 2019

Την παράταση χρόνου μέχρι την Άνοιξη του 2019 για να περάσει η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας από την ελληνική Βουλή, ανακοίνωσε χθες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ.Το ότι η κυβέρνηση Α.Τσίπρα έχει «τελειώσει» το γνωρίζουν και οι ΗΠΑ και τα Σκόπια. Αυτό όμως που ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία μέχρι να τελειώσει το «έργο» τηςΕίπε ο Ζ.Ζάεφ πως η αλλαγή του Συντάγματος θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2019. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας, θα πραγματοποιηθεί προς τον Φεβρουάριο ή το αργότερο Μάρτιο του 2019.

Φυσικά αυτή ημερομηνία είναι πολύ κοντά και στον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για εκλογές τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές.

Αυτό δίνει μια χρονική ανάσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία ελπίζει ότι μέχρι τότε θα μπορέσει να αλλάξει την ατζέντα στο εσωτερικό της χώρας, αποσπώντας την προσοχή του κόσμου με δημοψηφίσματα για αλλαγές στο Σύνταγμα.

Στο «στόχαστρο» έχει μπει η Ορθοδοξία και οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Ειδικά η Ορθοδοξία ενοχλεί πολύ στο εξωτερικό διότι θεωρούν την διδαχή της ως ένα βασικό λόγο για την ρωσοφιλία (και την σερβοφιλία) του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα πιστεύουν ότι δημιουργεί «απόσταση» από τις σύγχρονες δυτικές χώρες και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ των οποίων ο τρόπος ζωής δεν συνάδει με την ορθόδοξη νοοτροπία.

Θα θυμίσουμε ότι ο πρώην Σουηδός ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ (Nils Daniel Carl Bildt) πριν τέσσερα χρόνια προχώρησε σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά της Ορθoδοξίας:

«η Ορθοδοξία είναι πιο επικίνδυνη από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και ως εκ τούτου, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το δυτικό πολιτισμό»

Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τη νυν ελληνική κυβέρνηση την οποία θεωρούν ότι έχει πραγματοποιήσει πράγματα αρεστά σε αυτούς που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τα κάνει.

Στο παρά πέντε της Συνόδου του ΝΑΤΟ (11 και 12 Ιουλίου), όταν και θα τεθεί το ζήτημα ένταξης της ΠΓΔΜ στους κόλπους της Συμμαχίας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά συνομίλησε και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Θέμα συζήτησης ήταν η αναμενόμενη εξέταση του αιτήματος της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο η Ελλάδα έθετε, μέχρι τώρα, βέτο. Σχολιάστηκαν και οι εξελίξεις στα Σκόπια, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε “Βόρεια Μακεδονία” – Severna Makedonija.

Το να συγχαίρουν οι Αμερικανοί την ελληνική κυβέρνηση για ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει την οργή του ελληνικού λαού, δεν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει και ιδιαίτερα «κομψό».

Πάντως φαίνεται πως η Ουάσιγκτον θέλει να δώσει στήριξη στους Α.Τσίπρα και Ν.Κοτζιά διότι θεωρούν ότι ακόμα έχουν να κάνουν πράγματα που κανείς άλλος δεν θα τα κάνει.

Οι ελληνικές συνταγματικές αλλαγές και ιδιαίτερα οι θρησκευτικής φύσεως, τους ενδιαφέρουν.

Όσο για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση ως προς την εκλογή του ΠτΔ, δεν τους βρίσκει αντίθετους.

Συνεπώς η κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει εκλογές εν μέσω φθινοπώρου αλλά... κανείς δεν ξέρει τι θα έχει μεσολαβήσει μέχρι τότε και αν η αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 152 βουλευτών θα υφίσταται ακόμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του