Κύμα κατασχέσεων με στόχο 7 δισ. για χρέη προς Εφορία και ΤαμείαΦωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07|11|2018 19:56
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

-A+A




Η Ελλάδα βγήκε τυπικά από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου, ωστόσο εξακολουθεί να δεσμεύεται από συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από το στοκ των παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών και το
υλάχιστον το 24% των χρεών που δημιουργήθηκαν φέτος. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Εισπράξεις 5,5-6 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό αφορά μόνο σε οφειλές προς την Εφορία.

Οι έως τώρα επιδόσεις των εισπρακτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι αυτοί οι μνημονιακοί στόχοι θα καλυφθούν ή μάλλον θα υπερκαλυφθούν.

Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου του 2018 είχαν εισπραχθεί 1,798 δισ. ευρώ από τα παλιά χρέη, δηλαδή περίπου 90 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο, ενώ οι εισπράξεις από τις νέες οφειλές «έτρεχαν» με 20% έναντι στόχου 18%.

Βασικός μοχλός πίεσης είναι οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων και είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη χρονιά ξεπέρασαν το 1,7 εκατομμύρια!

Οι κατασχέσεις τους πρώτους μήνες του 2018 συνεχίστηκαν με τρελούς ρυθμούς: 20-25.000 το μήνα, αλλά πλέον οι κινήσεις είναι στοχευμένες, αφού όπως παραδέχονται και στην ΑΑΔΕ, τα «τυφλά» κατασχετήρια πολλές φορές «χτυπούσαν» σε άδειους λογαριασμούς.

Διαβάστε πε

ρισσότερα στο economistas.gr



Πηγή: Κύμα κατασχέσεων με στόχο 7 δισ. για χρέη προς Εφορία και Ταμεία | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του