ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Νέος πονοκέφαλος για τη Φώφη -Ο Θεοχαρόπουλος θέλει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών





Μεγάλο πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στο Κίνημα Αλλαγής και στην Φώφη Γεννηματά, η πρόθεση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, προέδρου της ΔΗΜΑΡ, να ψηφίσει θετικά στην ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, η οποία συνεργάζεται με το Κίνημα Αλλαγής.


Η θέση του κόμματός του εκφράστηκε πρόσφατα μέσω διαρροών και σε απάντηση πληροφοριών που ήθελαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ- λανθασμένα- να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση των οργάνων μας έχουμε εγκαίρως διατυπώσει τις θέσεις μας και για την τελική μας στάση -όπως έχουμε ήδη τονίσει- θα συγκληθεί η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ. Το κλίμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες δεν διευκολύνει ούτε τον πολιτικό διάλογο ούτε το επίπεδο της δημοκρατίας στην χώρα μας» σημείωναν στελέχη κοντά στον κ. Θεοχαρόπουλο.


Η θετική κατ΄αρχήν στάση της ΔΗΜΑΡ στην συμφωνία των Πρεσπών ανάγκασε την Φώφη Γεννηματά σε αλλαγή πλεύσης όσον αφορά την κομματική πειθαρχία. Για να μην αναγκαστεί να διαγράψει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αλλά και για να πέσει στα μαλακά το όλο σκηνικό, πολύ πρόσφατα ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Οι πληροφορίες θέλουν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να μελετά το τι θα πράξει τελικά και από την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι. Διαφορετικό κλίμα θα δημιουργήσει η θετική ψήφος του Σταύρου Θεοδωράκη και των δύο βουλευτών που τον ακολουθούν, του Σπύρου Λυκούδη και του Γιώργου Μαυρωτά, και διαφορετικό κλίμα θα υπάρχει σε περίπτωση που τελικά το Ποτάμι λόγω της μεταγραφής Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει τελικά να απόσχει.


Στο ΚΙΝΑΛ πάντως συνεχίζονται οι διεργασίες ώστε να εμφανιστεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην ψηφοφορία ενωμένη ή εν πάσει περιπτώσει σε κλίμα συνεργασίας και διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι οι ενστάσεις που διατυπώνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για το κατηγορηματικό όχι στην Συμφωνία της Φώφης Γεννηματά, έχουν να κάνουν με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πού τελικά θα πολιτευθεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Υπενθυμίζεται οτι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά η θέση προβλέπεται για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην προοδευτική παράταξη και να φέρει περισσότερες ψήφους.



Πηγή: Νέος πονοκέφαλος για τη Φώφη -Ο Θεοχαρόπουλος θέλει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του