ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Υπόθεση Novartis: Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Νίκος Μανιαδάκης





Ενώπιος ενωπίω με τους δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Νίκος Μανιαδάκης, δηλώνοντας ο ίδιος την επιθυμία να μιλήσει αυτοπροσώπως στους δικαστές για όσα του καταλογίζει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η κατηγορία που τον βαραίνει δεν είναι απλή, αφού το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας συνοδεύεται από την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών, η οποία, σε περίπτωση καταδίκης, επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.



Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Υγείας, αναμένεται να υποστηρίξει ότι η δίωξη σε βάρος του είναι λάθος και ως προς το νομικό και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς στηρίζεται σε μία αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα, χωρίς κανένα στοιχείο. Ως προς το τυπικό σκέλος, θα υποστηρίξει ότι δεν είχε ποτέ δημόσιο αξίωμα, συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορείται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών.

Ο κ. Μανιαδάκης, ο οποίος προ ημερών υποστήριξε ότι πιέστηκε από τους εισαγγελείς να μιλήσει για τους κ.κ Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ότι όποτε τον ζήτησε η δικαιοσύνη ήταν παρών και ότι το ίδιο προτίθεται να κάνει και τώρα, ενώ σημειώνει πως αφού η δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη, η διάταξη για την απαγόρευση εξόδου που του έχει επιβληθεί πρέπει να αρθεί. Τον τελικό λόγο θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.



Πηγή: | iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του