Ληστεία στην αρχαία Ολυμπία - Παραίτηση Γερουλάνου


Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής.
Ο υπουργός Πολιτισμού ήδη μεταβαίνει στην Αρχαία Ολυμπία. Πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ακόμα εάν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα κάνει δεκτή την παραίτησή του.
Η ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που γυναίκα υπάλληλος φύλαξης πήγε να ανοίξει το μουσείο.
Οι δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες την ακολούθησαν και την ώρα που χτυπούσε την κάρτα της την απείλησαν με πιστόλι.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι ληστές μπήκαν μαζί της στο εσωτερικό του μουσείου και την έδεσαν σε μία καρέκλα. Εν συνεχεία αφαίρεσαν από τις προθήκες του Μουσείου περίπου 60 - 65 αντικείμενα και διέφυγαν.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.
Στο μουσείο σπεύδει η προϊστάμενη αρχαιοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί για την κλοπή, ενώ εκτιμάται οι απώλειες στο μουσείο μπορεί να είναι πολύ περισσότερες από τις ήδη καταγεγραμμένες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του