Ο Ν.Δένδιας παραδέχτηκε ότι τουρκικές δυνάμεις εμπόδισαν την ανέγερση φράχτη επί ελληνικού εδάφους



Για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν κατάφερε να κρύψει την αλήθεια από όσα έγιναν στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισοκομείο στις Φέρες.
Ο Ν.Δένδιας παραδέχτηκε ότι τουρκικές δυνάμεις εμπόδισαν την ανέγερση φράχτη επί ελληνικού εδάφουςιλώντας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να περάσει κάτω από το «ραντάρ» τι έγινε στον Έβρο, αλλά ανεπιτυχώς αφού άθελά του έδωσε μια σαφή εικόνα του τι έγινε:

Τούρκοι στρατιώτες βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τοποθετήσει τον φράχτη πιο πίσω, όπως είπε εχθές ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Επιχειρώντας να περιγράψει τα γεγονότα στις Φέρες ο υπουργός των Εξωτερικών, σε σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε «προπαρασκευαστικές εργασίες» για την κατασκευή του Φράχτη «εντός της ελληνικής Επικράτειας», ειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία,

Στην συνέχεια ανέφερε ότι υπήρξε «τουρκική κινητικότητα» (ή όπως αλλιώς λέμε τώρα τις κινήσεις τουρκικών δυνάμεων) και όπως είπε αυτολεξεί «σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας».

Άλλο σημείο πλην αυτό που βρίσκεται εντός της ελληνικής Επικράτειας δεν μπορεί να υπάρχει βέβαια.

Με το να πει «τουρκική κινητικότητα», (προσοχή εδώ) όχι πλησίον, ή δίπλα, ή κοντά, αλλά «σε σημείο που είχαν γίνει εργασίες», σημαίνει ότι η τουρκική κινητικότητα (sic) σημειώθηκε εντός ελληνικού εδάφους, αφού οι εργασίες έγιναν μόνο εντός ελληνικής Επικράτειας όπως είπε.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αναλύουμε κάθε λέξη, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξεκαθαριστεί η αλήθεια του τι έγινε πραγματικά στον Έβρο.

Η δήλωσή του

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αναφορές σε δήθεν κατάληψη εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου, είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται εννοώντας προφανώς από τα… ελληνικά ΜΜΕ.

Επιχειρώντας να περιγράψει τι συνέβη στον Έβρο, ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση του Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας και προσέθεσε:


«Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού.

Στο αίτημα αυτό η Ελλάς απάντησε στην τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν.

Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, (σ.σ. δηλαδή εντός ελληνικού εδάφους!) επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα, ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».




Το γεγονός είναι πλέον αυταπόδεικτο: Υπήρξε τουρκική κατάληψη και ενέργεια εντός ελληνικού εδάφους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του