ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θρίλερ με τα καλάσνικοφ και τις χειροβομβίδες που βρέθηκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία


9572761216EC418F4782D25EB57626D0Η ανεύρεση του στρατιωτικού εξοπλισμού, που ήταν θαμμένος σε πλαστικό βαρέλι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στην Κρατική Ασφάλεια, που επισήμως έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά και στην αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του spirospero.gr από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η ανεύρεση του βαρελιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία έχει προκαλέσει και την προσοχή της Αντιτρομοκρατικής. Κι αυτό γιατί εκτός από τα 4 καλάσνικοφ (που ήταν σε άριστη λειτουργική κατάσταση) και τις 752 σφαίρες (αριθμός ικανός να αφανίσουν έναν λόχο) υπήρχαν και 10 χειροβομβίδες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του spirospero.gr, πρόκειται για 10 χειροβομβίδες, ρωσικής προέλευσης τύπου F1.
Η χειροβομβίδα F1, ή limonca (λεμόνι όπως την αποκαλούσε ο Σοβιετικός Στρατός λόγω του σχήματός της) περιέχει 60 γραμμάριο εκρηκτική ύλης (TNT). Το συνολικό βάρος της χειροβομβίδας με θρυαλλίδα είναι περίπου 600 γραμμάρια, ενώ συγκαταλέγεται στις «αμυντικού τύπου» χειροβομβίδες. Όμως είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.
Γιατί ενδιαφέρεται η αντιτρομοκρατική

Ο συνδυασμός χειροβομβίδων με καλάσνικοφ αποτελεί καταρχήν ικανό λόγο για να ενδιαφερθεί η αντιτρομοκρατική, που βλέπει το τελευταίο χρονικό διάστημα να φουντώνει το αποκαλούμενο αντάρτικο πόλης.
Όμως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το spirospero.gr υπάρχουν τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν με τέτοιου είδους οπλισμό.
Η μία ήταν τον Φεβρουάριο του 2009 όταν άγνωστοι έριξαν τέτοιου είδους χειροβομβίδα στο «Στέκι Μεταναστών» στα Εξάρχεια.
Η άλλη ήταν η επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, στις 17 Ιουνίου 2012, που όμως δεν εξερράγη.
Όμως, το πιο ανησυχητικό είναι ότι τέτοιου είδους χειροβομβίδες είχαν βρει και στο αυτοκίνητο – γιάφκα, στα Εξάρχεια, του καταζητούμενου Π.Α., βασικού υπόπτου για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την 1η Νοεμβρίου, με τον θάνατο των 2 μελών της και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός.
Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2103 μεσα στο αυτοκίνητο είχαν βρεθεί:
*Δύο σακίδια πλάτης
*Δύο καλάσνικοφ με κομμένο κοντάκι
*Τέσσερις χειροβομβίδες F1 αμυντικού τύπου
*Τρεις γεμιστήρες γεμάτες, δύο με είκοσι φυσίγγια η μία και έξι η άλλη
*Τρεις γεμιστήρες κενές
*Δύο κουτιά σφραγισμένα με γεμιστήρες των 720 φυσιγγίων
*Ένα ζευγάρι γάντια
Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό μέλος του αναρχικού χώρου. Το 2005 είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τρεις για επίθεση με μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ, από τους οποίους είχαν κλέψει τις ασπίδες, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων(!). Τότε είχε προκληθεί σάλος αφού η φωτογραφία ανέβηκε στο indymedia, και έδειχνε τους αναρχικούς με τα λάφυρα στα χέρια τους.
Ο 35χρονος, φαίνεται πως είναι ένα από τα «κομβικά» πρόσωπα στον χώρο της τρομοκρατίας, και εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων και εκρηκτικών των τρομοκρατικών οργανώσεων Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών κτλ. Έγιναν έρευνες σε δύο σπίτια στα Εξάρχεια, με το ένα διαμέρισμα να βρίσκεται στην οδό Σκυλίτση 4 στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και συνέλεξαν αποτυπώματα και DNA, θεωρώντας το συγκεκριμένο διαμέρισμα πολύ σημαντικό. Το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει ο 35χρονος αναρχικός εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο όμως όταν πήγαν να τον αναζητήσουν είχε εξαφανιστεί.
Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα. Ακόμη τον Απρίλιο του 2011, είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι ειδικού εφέτη-ανακριτή, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του