ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ…
Από τον Νάσο Τσαγκανέλη
Οι Αμερικανοί ήξεραν από το 1950
ΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ
για την αρπαγή της Μακεδονίας μας
ΤΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ CIA
Γυρίζουμε 67 χρόνια πίσω.
Εκεί, μας πάνε –και ξυπνάνε βρώμικες μνήμες- τα απόρρητα έγγραφα της CIA που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκαν.
Ημερομηνία, 22 Αυγούστου 1950.
Επισήμως, και γραπτώς η αμερικανική ηγεσία ενημερώθηκε για τη μυστική επιχείρηση υπό σοβιετική ηγεμονία «ίδρυσης της δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Ο Λευκός Οίκος από τότε έμαθε με το νι και με το σίγμα τη συνομωσία, με εντολή Στάλιν, που αναπτυσσόταν εναντίον της Ελλάδος.
Πληροφορήθηκε ο πρόεδρος Τρούμα ότι είχε συγκροτηθεί «επιτροπή ελεύθερης Μακεδονίας».
Επικεφαλής, ο Σοβιετικός πρέσβης στη Γιουγκοσλαβία.
Στόχος, η υποκίνηση ταυτόχρονων εξεγέρσεων σε εδάφη Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας που θα καθιστούσαν εφικτή τη δημιουργία μίας «ενιαίας δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Προτεραιότητα του σατανικού σχεδίου, η άμεση κατάληψη των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.
Η έξοδος στο Αιγαίο.
Από την εποχή Τρούμαν η ηγεσία των ΗΠΑ ήξερε ΠΟΙΟΣ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ήθελε να αρπάξει Ελλάδα από την Ελλάδα.
Το ήξεραν, και οι Μπους και ο Κλίντον.
Που διέπραξαν την αισχρή ιστορική παραχάραξη όταν έσπευσαν να βαφτίσουν, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, «μακεδόνες» τους Σκοπιανούς και «μακεδονιούλα» τα Σκόπια(!!!)
Το κρατίδιο-γειτονιά…
Δεν ξεχνιέται.
Πόνεσε και πονάει, η μπαμπέσικη στάση ενός αχάριστου συμμάχου που ξέχασε τον Έλληνα Σύμμαχο για τον οποίο έψελνε δοξολογίες για τον ηρωισμό του στο μεγάλο Πόλεμο του ’40.
Τα Έθνη χωρίς μνήμη χάνονται.
Εξαφανίζονται, στο τραίνο της Ιστορίας.
Κυρίως, όταν παρακολουθούν μανιωδώς την περιστρεφόμενη πόρτα αλλαγής στάσης για ίδιον όφελος.
Όταν ξαφνικά, γίνονται…
Οι φίλοι, εχθροί. Και οι εχθροί, φίλοι.
Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφα.
Για να μάθετε τα ένοπλα κινήματα που σχεδιάζονταν σε Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία.
Στην Αθήνα, επικεφαλής ήταν κάποιος «Υπατίλης», προφανώς ψευδώνυμο.
Ιδού, οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες:
Αναλυτικότερα, στο έγγραφο, με ημερομηνία διανομής 22 Αυγούστου 1950 αναφέρεται η ίδρυση μιας υποστηριζόμενης από τη Σοβιετική Ένωση επιτροπής, της «Επιτροπής Ελεύθερης Μακεδονίας», με σκοπό την υποκίνηση συγχρονισμένων, ταυτόχρονων εξεγέρσεων σε εδάφη της Μακεδονίας που ανήκαν στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
«Μια τέτοια Δημοκρατία θα αποκτούσε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης» σημειώνεται στο εν λόγω έγγραφο, όπου συμπληρώνεται πως οι δυνάμεις της επιτροπής θα ήταν οι εξής:
Ελλάδα: Μονάδες οπλισμένες με αυτόματα όπλα και όλμους, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης
Γιουγκοσλαβία: Μονάδες παρτιζάνων, δύναμης 20.000 ανδρών, οπλισμένες με ελαφρά όπλα, κυρίως στο Μόσταρ και στο Ράμπροβο, υπό τη διοίκηση μάλιστα πρώην ταγματάρχη του γερμανικού στρατού.
Βουλγαρία: Δυνάμεις του τακτικού στρατού ισχύος μεραρχίας, μαζί με πυροβολικό, πάλι υπό τη διοίκηση πρώην αξιωματικού του γερμανικού στρατού, στην περιοχή του Νευροκοπίου.
Η συγκεκριμένη επιτροπή, σημειώνεται, ένωνε παρεμφερή κινήματα στη Γιουγκοσλαβία (Ράμπροβο), τη Βουλγαρία (περιοχή Νευροκοπίου) και την Ελλάδα (οδός Σοφοκλέους- Θεσσαλονίκη).
Στο κίνημα στην Ελλάδα επικεφαλής ήταν κάποιος «Υπατίλης» (Hypatilis) σύμφωνα με το έγγραφο.
Τη γενική εποπτεία της επιτροπής είχε ο Σοβιετικός πρέσβης στη Γιουγκοσλαβία, ενώ στο έγγραφο αναφέρεται πως οι Σοβιετικοί ανέπτυσσαν επίσης ένα ένοπλο κίνημα κατά του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία, με αρχηγείο στα Σκόπια, υπό τη διεύθυνση Γιουγκοσλάβων που τάσσονταν υπέρ της Κομινφόρμ.
Το κίνημα αυτό λάμβανε όπλα από τη Βουλγαρία και είχε παρακλάδια σε όλη τη Γιουγκοσλαβία, κυρίως στη Σερβία.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλο έγγραφο γίνεται λόγος για αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ (9 Μαρτίου 1950) περί σλαβικού σχεδίου για τη δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους, εντός του πλαισίου μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας», με σύνορα στον Αλιάκμονα, το οποίο ενορχήστρωνε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Τσέρβενκοφ,
Στο ίδιο έγγραφο τονίζεται, ότι στις 28 Φεβρουαρίου σε εκπομπή γιουγκοσλαβικού ραδιοφώνου (Yugoslav Radio Sava) είχε αναφερθεί πως διοργανωνόταν «μεγάλο αντάρτικο εναντίον της γιουγκοσλαβικής και της ελληνικής Μακεδονίας», με καθημερινές αφίξεις σοβιετικών μονάδων πρακτόρων με πολιτικά ρούχα στη Βουλγαρία, που αποστέλλονταν στα σύνορα της χώρας.
Ακόμη, σε τρίτο έγγραφο, του Οκτωβρίου του 1952, αναφερόταν πως αν και ο Τίτο φαινόταν να μειώνει την προπαγάνδα περί μιας «Μεγάλης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», η «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (Vufreshna Makedonska Revolutsionna Organizatsiya) δεν φαινόταν να εγκαταλείπει το «όνειρο μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας», προβαίνοντας μάλιστα σε δολοφονίες ατόμων τα οποία η οργάνωση θεωρούσε «προδότες».
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω οργάνωση θεωρούσε προδότη και τον Τίτο, διοργανώνοντας κίνημα εναντίον του.