Colpo grosso με πολιτικές προεκτάσεις στη Βοιωτία

Colpo grosso με πολιτικές προεκτάσεις στη Βοιωτία



Η ιστορία πάει πολλά χρόνια πίσω και αφορά σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες στη Βοιωτία. Μία οικογένεια με την οποία ασχολήθηκε το zougla.gr μερικούς μήνες πριν όταν ανέδειξε μία υπόθεση ρευματοκλοπής-μαμούθ με πολιτικές προεκτάσεις.
Ο λόγος για την οικογένεια Μίχα η οποία έχει έντονη επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα τόσο στην Βοιωτία όσο και στον Πειραιά. Στην οικογένεια Μίχα ανήκει και η κυρία Γαρυφαλλιά Μίχα Κουτσούμπα, σύζυγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Κουτσούμπα ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την εκλογή του με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μίχα είναι η κυρία η οποία συμμετέχει σε εταιρεία που «πιάστηκε στα πράσα» να κλέβει κατ’ εξακολούθηση τη ΔΕΗ. Να κάνει δηλαδή ρευματοκλοπή ύψους 150.000 ευρώ.
Σήμερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα φέρνει στο φως ακόμη μία ιστορία που «ακουμπά» την εν λόγω οικογένεια και στην οποία εμπλέκεται, ως νομικός συμπαραστάτης, και ο γαλάζιος βουλευτής.
Η υπόθεση αφορά στην, παράνομη όπως αποδείχθηκε, μεταβίβαση ακινήτου από μία εταιρεία της οικογένειας Μίχα σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας της ίδιας οικογένειας. Η μεταβίβαση έγινε, σύμφωνα με σχετική δικαστική απόφαση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr, προκειμένου η τράπεζα Κύπρου,  η οποία είχε δανείσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, να μην το κατασχέσει λόγω των οφειλών.
Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι…
Τον Δεκέμβριο του 1999, η τράπεζα Κύπρου χορήγησε στην εταιρεία «LEVCOT S.A.», εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Δημήτρης Μίχας, αδερφός της συζύγου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πίστωση μέχρι του ποσού των 16.700.000 ευρώ. Με σύμβαση παροχής εγγύησης που καταρτίσθηκε στις 30 Μαΐου 2000 μεταξύ της τράπεζας και του Δημήτρη Μίχα, συμφωνήθηκε πως αυτός και άλλα δύο μέλη της οικογένειας που υπέγραψαν  σχετικά θα ευθύνονται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ως αυτοφειλέτες για την εξόφληση όλων των ποσών που οφείλονται ή τυχόν θα οφείλονται στο μέλλον από την πιστούχο προς την τράπεζα. Με το ίδιο περιεχόμενο συμβλήθηκε ως εγγυήτρια και η εταιρεία με την επωνυμία «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» .
Περαιτέρω με νέα σύμβαση που καταρτίσθηκε μεταξύ της τράπεζας Κύπρου και της παραπάνω εταιρείας, η τράπεζα χορήγησε και σε αυτή πίστωση μέχρι του ποσού των 11.000.000 ευρώ.
Το 2010, με δύο ιδιωτικά συμφωνητικά, πιστούχος και εγγυητές, αναγνώρισαν την υφιστάμενη από τις παραπάνω συμβάσεις οφειλή, η οποία τότε ανερχόταν στο ύψος του 1.041.297 ευρώ για την πρώτη σύμβαση και στο ύψος των 908.919 για την δεύτερη σύμβαση και προέβησαν στον διακανονισμό αυτών, με την καταβολή μέρους της οφειλής εφάπαξ και του υπολοίπου σε δόσεις, με τη συμφωνία ότι στην περίπτωση που δύο συνεχόμενες δόσεις κεφαλαίου δεν καταβληθούν στις οριζόμενες ημερομηνίες ή το αργότερο εντός 15 ημερών από την όχληση καταβολής αυτών επανέρχονται τα πράγματα στην πρότερη του διακανονισμού κατάσταση.
Η παράνομη μεταβίβαση
Πράγματι, τον Απρίλιο του 2011 η τράπεζα Κύπρου κατήγγειλε τις εν λόγω συμβάσεις καθώς οι οφειλέτες δεν συμμορφώθηκαν με τα συμπεφωνημένα και δεν κατέβαλαν δύο συνεχόμενες δόσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2011 η τράπεζα υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δύο αιτήσεις για έκδοση διαταγής πληρωμής με αποτέλεσμα να εκδοθούν δύο διαταγές κατά των οφειλετών, με την πρώτη εκ των οποίων υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό των 912.312 ευρώ και με τη δεύτερη το ποσό των 891.908 ευρώ.
Πριν όμως το κλείσιμο των λογαριασμών που τηρούνταν προς εξυπηρέτηση των παραπάνω συμβάσεων, αποδείχθηκε ότι ο εγγυητής και συνοφειλέτης αυτών Δημήτρης Μίχας (αδερφός της Γαρυφαλλιάς Μίχα η οποία είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ κ. Κουτσούμπα) προέβη στην μεταβίβαση λόγω πωλήσεως ακινήτου σε άλλη εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας έναντι του ποσού των 4.162 ευρώ.
Η εταιρεία αυτή είναι γνωστή από την υπόθεση της ρευματοκλοπής που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το zougla.gr και δεν είναι άλλη από την «Intertrade ΑΕΒΕ». Πρόκειται για την εταιρεία που εμπλεκόταν στην ρευματοκλοπή και μέλος του Δ.Σ. της εμφανίζεται να είναι η σύζυγος του κ. Κουτσούμπα, Γαρυφαλλιά Μίχα.
Διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας είναι, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, η κυρία Βασιλική Στάϊκου. Η Βασιλική Στάϊκου όμως είναι η σύζυγος του Λουκά Μίχα ο οποίος είναι αδερφός του Δημήτρη Μίχα που είναι και ο εναγόμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Δηλαδή η εταιρεία του κ. Δημήτρη Μίχα πούλησε το ακίνητο στην εταιρεία της συζύγου του αδερφού του (στην οποία συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ και η αδερφή του Γαρυφαλλιά), προφανώς για να μην κατασχεθεί από την τράπεζα λόγω χρεών. Εννοείται πως στο δικαστήριο που ακολούθησε, νομικός εκπρόσωπος ήταν ο σύζυγος της κυρίας Γαρυφαλλιάς Μίχα, Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος άλλωστε τους είχε εκπροσωπήσει και στην υπόθεση της ρευματοκλοπής-μαμούθ.
Και σε αυτή την περίπτωση το δικαστήριο ήταν καταπέλτης καθώς έκρινε πως «η μεταβίβαση αυτή έγινε με αποκλειστικό σκοπό τη βλάβη της τράπεζας και προκειμένου να αποστερηθεί της δυνατότητας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της, έστω και κατά ένα μέρος».
Πέρα από το χρηματικό  διακύβευμα σε αυτή την υπόθεση τίθεται και ένα μείζον ηθικό ζήτημα για τον τρόπο που διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους άτομα που εμπλέκονται άμεσα στην πολιτική ζωή του τόπου. Η σύζυγος του νυν βουλευτή και υποψηφίου με τη ΝΔ στις επερχόμενος εκλογές Γαρυφαλλιά Μίχα Κουτσούμπα καθώς και τα μέλη της οικογενείας της για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Νομικός εκπρόσωπος και στις δύο υποθέσεις είναι ο βουλευτής σύζυγος της κ. Κουτσούμπας.
Είναι απορίας άξιον το πώς ο κ. βουλευτής φαίνεται να αδιαφορεί συστηματικά για την έξωθεν καλή μαρτυρία του. Προφανώς θεωρεί πως το κόμμα του συμφωνεί ή απλώς ανέχεται τη συμπεριφορά του. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις δεν κατηγορείται ο βουλευτής της ΝΔ για κάτι το αξιόποινο. Απλά είναι νομικός σύμβουλος και παρέχει τις υπηρεσίες του σε εταιρεία συμφερόντων και της συζύγου του. Πάνω απ’ όλα η οικογένεια που λέει και ο λαός.
Το όλο ζήτημα αφορά την ηθική πλευρά της ιστορίας και το εάν τέτοιες συμπεριφορές συνάδουν με το νεωτερικό προφίλ του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος φιλοδοξεί να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του