Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με «Υγεία, ομορφιά και ευτυχία» από το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (video, Φωτο)

ant1







Μια κορυφαία ιατρική εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Ομορφιά, μπορούν να μας χαρίσουν ευτυχία;» που αποτέλεσε ένα ταξίδι με προορισμό την ποιότητα ζωής πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στην περιοχή της Κρύας παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που εκτός από την αίθουσα της εκδήλωσης είχε κατακλύσει και την αίθουσα με το video wall.




Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου Στέλλας Ταπανλή ενώ τον συντονισμό είχε ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Γεώργιος Πούλος.

Ομιλητές ήταν η Παθολόγος – επικ. Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Ε.Κ.Π. Αθηνών Ντόρα Ψαλτοπούλου – Δημοπούλου που ανέπτυξε ο θέμα «Η σχέση της διατροφής και της παχυσαρκίας με την εμφάνιση καρκίνου» και ο Διευθυντής, πλαστικός χειρουργός Dr. Ιωάννης Λύρας που παρουσίασε το θέμα «Όλα τα νεότερα για την αντιγήρανση» που αναφέρθηκε και στη νέα ασφαλή ελληνική ολιστική τεχνική για ταυτόχρονη πλαστική στήθους και σώματος.



«Πρόκειται για την τελευταία εκδήλωση της σεζόν. Κάθε χρόνο τέλος Μαΐου κάνουμε το εαρινό ιατρικό συμπόσιο. Φέτος είχαμε κοντά μας δύο μεγάλα ονόματα τον δόκτορα Ιωάννη Λύρα και την κ. Ντόρα Ψαροπούλου – Δημοπούλου τους οποίους και ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλους όσοι βρίσκονται κοντά στην Ελληνική Αντικαρκινική» είπε η κ. Ταπανλή η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο στο αν η υγεία και η ομορφιά μπορούν να μας χαρίσουν ευτυχία.

«Κι η ομορφιά; Ένας θρόνος που πάνω του κάθονται προνομιούχοι, περίβλεπτοι, με έπαρση, άφθαρτοι, έτσι πιστεύουν μέσα στον ολάνθιστο κήπο της ματαιότητας. Μα είναι κακό πράγμα η ομορφιά; Δεν μπορεί να περπατήσει δίπλα-δίπλα με τις αρετές και να χαρίσει ευτυχία; Η ομορφιά μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο, ανοίγει δρόμους, σκαρφαλώνει σε μονοπάτια επιτυχίας, ανοίγει κλειστές πόρτες, κρατάει το κλειδί του Παραδείσου. Μπαίνει όμως στον επίγειο Παράδεισο; Ναι, εάν όμως κρατάει από το χέρι την αρετή, την ευφυΐα, τη γνώση, την καλοσύνη, την ταπεινότητα, τη σύνεση και την αγάπη», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ταπανλή.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ακούστηκε η ομορφιά στην όποια εκδοχή της δεν αρκεί για να προσφέρει την ευτυχία

«Η υγεία είναι η γέφυρα που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία; Όλοι θα φωνάξετε: Ναι, βέβαια… Για δείτε γύρω σας πόσοι υγιείς άνθρωποι ροκανίζουν τη ζωή τους και της αφαιρούν χρόνο – ποιότητα, με πάθη που σκοτώνουν; Κάπνισμα, ποτό, κακή διατροφή. «Χέρια που γκρεμίστηκαν σε αδιέξοδες χειρονομίες» (Τ. Λειβαδίτης) από αδιέξοδες ψυχές, που δυστυχώς δεν βρίσκουν την δύναμη να ισορροπήσουν και να χαρούν το θείο δώρο που τους χαρίστηκε. Την Υγεία», πρόσθεσε η Πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Να περάσουμε πρώτα από το καθαρτήριο της ψυχής μας και μετά να έρθουμε εξαγνισμένες, σίγουρες, χαρούμενες, ευτυχισμένες για να χρωματίσουμε με χαρά το πρόσωπό μας και να δώσουμε χρόνο στα νιάτα μας, δηλαδή χρόνο στη ζωή μας με συντροφικότητα.

Γιατί υπάρχει κάτι χειρότερο, τραγικότερο από την ασχήμια, (Μαν. Αναγνωστάκης). Κάθε πρωί, καταργούμε τα όνειρα. Γιατί φοβόμαστε να ονειρευθούμε. Χτίζουμε με περίσκεψη τα λόγια γιατί αποφεύγουμε τα έργα. Τα ρούχα μας είναι μια φωλιά από σίδερο. Για να μας κρατούν απομονωμένους, μοναχικούς. Κάθε πρωί, χαιρετάμε τους χθεσινούς φίλους. Γιατί δεν θέλουμε σχέσεις, επικοινωνία. Οι νύχτες μεγαλώνουν σαν αρμονικές. Γιατί κρύβουν μοναξιά. Ήχοι, καημοί, πεθαμένα φιλιά. Ασήμαντες, απαριθμήσεις, αδιάφορες. Τίποτα, λέξεις μόνο για τους άλλους. Όχι αγάπη, όχι συναίσθημα. Μα του τελειώνει η μοναξιά μας; Η μοναξιά της ψυχής, μέσα σε κόσμο, πολύ κόσμο, είναι κατάρα, χειρότερη κι από την ασχήμια!»

Καταλήγοντας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι με υγεία, αισιοδοξία και αγάπη και κάλεσε τους παραβρισκόμενους και όχι μόνο να μπουν στον κόσμο της ΕΑΕ, στον κόσμο της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
ant4ant5ant6ant7

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του