Με φόρα στα βράχια η Intralot! 641.000.000 ευρώ δάνεια "πνίγουν" τον Σωκράτη Κόκκαλη που βλέπει να γκρεμίζεται ότι έχτισε. Πήρε ξανά τα ηνία για να προλάβει... ότι προλάβει.



Του Άρη Σπίνου
Τα μαύρα σύννεφα έχουν γίνει πλέον οικονομικός εφιάλτης για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Στη διαπραγμάτευση αναδιάρθρωσης του χρέους εστιάζεται το ενδιαφέρον για την πορεία της Intralot, μετά την ανακοίνωση των ιδιαίτερα αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου 2020. Η πορεία των μεγεθών δεν δικαιολογεί αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα, καθώς ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στο μισό, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) υποχώρησαν κατά 42,6% ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 62 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας ύψους 12 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.
Το χειρότερο για την επιχείρηση είναι ότι διευρύνθηκε ο καθαρός δανεισμός. Από τα 594 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019, στο τέλος του περασμένου Σεπτέμβρη εκτοξεύθηκε στα 641 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των ταμειακών διαθεσίμων. Η αύξηση αυτή το καθαρού δανεισμού με την παράλληλη μείωση των λειτουργικών κερδών δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τους κατόχους των ομολογιών την διαπραγμάτευση με τους οποίους για την αναδιάρθρωση του χρέους έχει αναλάβει ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Σημειώνεται ότι η Intralot έχει συνάψει δύο μεγάλα ομολογιακά δάνεια, ένα ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ και ένα δεύτερο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία «καίγεται» κυρίως για το πρώτο δάνειο, 5ετούς διάρκειας και λήξης Σεπτέμβριος 2021. Το δεύτερο δάνειο, 7ετούς διάρκειας ύψους 500 εκατ. ευρώ λήγει το Σεπτέμβριο του 2024.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα 9μηνου, φαίνεται ότι η Intralot υποχώρησε σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, εντός των ΗΠΑ και της Ολλανδίας. Οι ΗΠΑ δε θεωρείται το βασικό της χαρτί για ανάκαμψη. Ωστόσο η ώθηση που έδωσαν οι προαναφερόμενες αγορές ήταν υποδεέστερες της κάμψης που ήρθε από όλες τις υπόλοιπες αγορές. Η μεγαλύτερη κάμψη εσόδων ύψους 214 εκατ. ευρώ σημειώθηκε στην Βουλγαρία. Κάμψη υπήρξε ακόμη στην αγορά της Τουρκίας, της Μάλτας, της Αυστραλίας, του Μαρόκου κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του