Pfizer: Πως εμπλέκεται με πρόστιμα δισ.$ το 2009 και θανάτους παιδιών στη Νιγηρία το 1996






Το 1996 η εταιρεία που έχει γνωστή εξαιτίας του εμβολίου τεχνολογίας mRNA για τον κορωνοϊό η Pfizer είχε εμπλακεί σε ένα πειραματικό φάρμακο κατά της μηνιγγίτιδας στην Αφρική. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά και χειρότερα για τα παιδιά που το έλαβαν.

Από τα 100 περίπου παιδιά στη Νιγηρία που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο τα έντεκα πέθαναν από τη λήψη του φαρμάκου της Pfizer και δεκάδες άλλα έμειναν με μόνιμα προβλήματα, αφού έλαβαν το φάρμακο Trovan.

Το 2011 όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian η εταιρεία αποζημίωσε τέσσερις από τις οικογένειες των θυμάτων με 175.000$ μετά από ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα.



In 1996, #Pfizer conducted an unapproved clinical trial on #children with #meningitis in #Nigeria. "Eleven children died and dozens were left disabled after Pfizer gave them the experimental anti-meningitis drug, #Trovan."https://t.co/JXhgIjH411#Africa #Colonialism— Cory Morningstar (@elleprovocateur) July 22, 2020

Και πρόστιμο «μαμούθ»

Μάλιστα η ίδια εταιρεία το 2009 είχε πληρώσει πρόστιμο 2,3 δισ.$ ύστερα από αγωγή των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών για ανάρμοστη προώθηση φαρμάκων και δωροδοκία γιατρών.

Η Pfizer είχε αποδεχθεί την ενοχή της για την προώθηση του παυσίπονου Bextra για χρήσης άλλες από αυτές που είχε εγκρίνει ο FDA. Το φάρμακο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία το 2004.



From 2009: Pfizer drug breach ends in biggest US crime fine https://t.co/LKNp5wR6gM— Mattha Busby (@matthabusby) November 24, 2020

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του