Μείωση εισφορών κατά 3,9% πρότεινε η κυβέρνηση στην Τρόικα-Επιμένουν οι δανειστές σε άνοιγμα των απολύσεων


stou-brouΣυνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έχει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, λίγο μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε ο δεύτερος με την Τρόικα. Στις 4 το απόγευμα το κλιμάκιο της τρόικας έχει προγραμματισμένη συνάντηση τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου οι συζητήσεις είναι σε πολύ κάλο δρόμο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ανοιχτό πάντως παραμείνει το θέμα των ομαδικών απολύσεων όπου δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος.
Ειδικά για το θέμα των εργοδοτικών εισφορών η όποια συμφωνία φαίνεται πως εμπεριέχει δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών «να συνδράμει στην κάλυψη του όποιου ελλείμματος δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία».
Αν τελικά ισχύσει η μείωση των εισφορών θα καταργηθούν:
- Η εργοδοτική εισφορά στον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ (ΔΛΟΕΜ) που είναι 1%.

- Η εργατική εισφορά στον ειδικό αυτόν λογαριασμό που επίσης είναι 1%. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το ποσό να επιστραφεί στους εργαζομένους (περίπου 12 ευρώ για μισθό 1.200 ευρώ).
- Η εργοδοτική εισφορά 1% για το επίδομα στράτευσης.
- Τουλάχιστον 0,35% από το συνολικό ποσοστό 0,80% από την εισφορά στον ΛΑΕΚ για μια σειρά παροχών.
Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται πως θα κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των 700 - 750 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει στα Ταμεία η άμεση μείωση των εισφορών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του