Διαζύγιο των "58" από το ΠΑΣΟΚ


apsodpoapsfΠροβληματισμό για τις επιπτώσεις στην κυβερνητική συνοχή μετά κυρίως τις ευρωεκλογές, αλλά και για επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων, δημιουργεί το ουσιαστικό τέλος της προσπάθειας για τη συγκρότηση της πολυδιαφημισμένης ελληνικής «Ελιάς» με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.  Ένα τηλεφώνημα του κ. Βούλγαρη στον κ. Βενιζέλο επισημοποίησε την αποχώρηση των «58» από τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, αν και παραμένουν στην πολιτική προσπάθεια για την ελληνική «Ελιά».
Το παρασκήνιο...

Το παρασκήνιο του διαζυγίου θέλει αφορμή για τη ρήξη εκτός από τις ενστάσεις της πρωτοβουλίας των «58» για τη μορφή του ευρωψηφοδελτίου, να είναι και η Φώφη Γεννηματά, η οποία ήταν ανεπιθύμητη ως υποψήφια, κάνοντας λόγο κάποιοι για οικογενειοκρατία.
Στη χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης και στηρίζουμε ενεργά τον εκλογικό αγώνα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια διατηρώντας τον χαρακτήρα μας ως ρεύμα γνώμης, και χωρίς να μετατραπούμε ή να καταχωρηθούμε σαν ένας ακόμα πολιτικός οργανισμός ή κίνηση» και ξεκαθαρίζουν «Συμμετέχουμε στην Πολιτική Διάσκεψη της 8-9 Μαρτίου με τον Μάρτιν Σουλτς, η οποία θα αναδεικνύει όπως συμφωνήθηκε, την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνολικού χώρου. Δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες ή σε διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, δεν αναφερόμαστε σε ονόματα, δεν υπάρχουν υποψήφιοι «αντιπρόσωποι» των 58 στο ψηφοδέλτιο. Η κοινή γνώμη ζητά την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και είναι ευθύνη όλων, και του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, να ανταποκριθεί στο αίτημα».
Εχθές αργά το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ, οι Κινήσεις που θα συνεργαστούν για την ελληνική «Ελιά» καθώς και εκπρόσωποι των «58» ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνάντησή τους στο πλαίσιο της συνεδρίασης της άτυπης οργανωτικής επιτροπής που συγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εκπρόσωποι των «58» σημείωσαν πως όποιοι από αυτούς επιθυμήσουν να συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο θα μπορούν να το κάνουν και πρόσθεσαν πως θα το υποστηρίξουν πολιτικά, ως Κίνηση.
O πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε εχθές αργά το βράδυ την αισιοδοξία του για την «Ελιά»:
«Η “Ελιά” είναι πραγματικότητα. Πρώτος σταθμός οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά θα πετύχουμε».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του