TI ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ

Η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των ελληνοκινεζικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού ΕξωτερικώνΝίκου Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό τουΓουάνγκ Γι, στο... Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη στην Κίνα.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, εξετάστηκε το πλήρες φάσμα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνσή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός κοινού σχεδίου δράσης για τα έτη 2015-2017, καθώς και μία σειρά προτάσεων για συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Επίσης, έγινε διεξοδική αναφορά στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ο Γουάνγκ Γι είπε ότι Ελλάδα και Κίνα εμπιστεύονται και στηρίζουν η μία την άλλη, κάτι το οποίο είναι το θεμέλιο της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν το κινεζικό πρότζεκτ που είναι σε εξέλιξη και το ελληνικό λιμάνι του Πειραιά ένα παράδειγμα της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ τους», δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, ενώ τόνισε διαίτερα το θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του