ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Φοβάμαι πως η ελάφρυνση του χρέους που θα προσφέρουν οι Ευρωπαίοι και που ζητά το ΔΝΤ θα είναι πολύ μικρή, ...
σχολιάζει με νέα ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Το πραγματικό ερώτημα για την Ελλάδα αφορά το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του χρέους και όχι τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, υπογραμμίζει, με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα.Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης:
«Το μείζον ζήτημα, φυσικά, δεν είναι τόσο το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στη συμφωνία - αυτό μπορεί εύκολα να επιλυθεί μέσω μίας τρίτης οδού, όπως η παροχή τεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).Το θέμα είναι αν η υποσχόμενη ελάφρυνση του χρέους, η οποία εντυπωσιακά θα συζητηθεί μόνο αφού συμφωνηθεί και υπογραφεί η συμφωνία, θα αποδειχθεί ακριβής - αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει. Ή εάν, όπως εγώ πολύ φοβάμαι, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι τόσο μικρή που η λιτότητα που την συνοδεύει αποδειχθεί καταστροφική στο τέλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του