Παπατζιλίκι ακόμα και στον εισαγγελέα ο Σώρρας… ή έξυπνη τακτική;


Με βασικό σκεπτικό ότι ουδείς ασχολήθηκε να ελέγξει “την περιουσία” που διαθέτει για την Ελλάδα, ανταπαντά στο βαρύτατο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του, ο Αρτέμης Σώρρας, στο περίπου 150 σελίδων υπόμνημα που κατέθεσε χθες στον ανακριτή για την υπόθεση της “Ελλήνων Συνέλευσις” και του ποσού των 600 δις δολαρίων που ο ιδρυτής υποστηρίζει ότι κατέχει.

Κατά τον κατηγορούμενο, που κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά από 16 μήνες που καταζητούνταν, η Τράπεζα της Ελλάδος ευθύνεται για την οικονομική περιπέτεια που περνά η χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και για την δικαστική περιπέτεια του ίδιου.


Ο αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο Σώρρας αναφέρει στο υπόμνημα του, ότι είναι κάτοχος 28 μετοχών της τράπεζας της Ανατολής οι οποίες ,κατά τον κατηγορούμενο, «λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 ευρώ η κάθε μία».

Στο υπόμνημα αναφέρει πως αγνοήθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε, το 2012, για χρηματοδότηση της χώρας – μέσω των ακυρωμένων χρεογράφων- και επιρρίπτει ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όφειλε να ελέγξει τους τίτλους που προσκόμισε και ή να απαντήσει επί της πρότασης του ή αν διαπίστωνε πρόβλημα να τον παραπέμψει στην Δικαιοσύνη.

Η τράπεζα όμως, κατά τον κατηγορούμενο, δεν έκανε ποτέ “σοβαρό έλεγχο” ούτε όμως τον κατήγγειλε ως απατεώνα και έτσι κ. Σώρρας υποστηρίζει ότι “η αμέλεια” της ΤτΕ καταδεικνύει αφενός την αλήθεια για τους τίτλους του και αφετέρου την “ύπαρξη δόλου” και “πρόθεση βλάβης της περιουσίας των 600 δισ. κι όλων όσων έλκουν δικαιώματα εξ’ αυτής”.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Σώρρα και σε ότι αφορά το σκέλος της δανειοδότησης της χώρας, αναφέρεται ότι ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις επιχείρησε να συνάψει με την Ελληνική Δημοκρατία “δανειακή σύμβαση, πείθοντας την να δεχθεί στην κατοχή της άνευ οικονομικής αξίας διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange – IBOE) που ήταν προϊόντα απάτης, λαμβάνοντας ως εγγύηση-αντασφάλιση γνήσια ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος”.

Ο ίδιος στο υπόμνημα απαντά ότι η κατηγορία δεν ισχύει διότι στην πρόταση συμφωνίας που είχε υποβάλει ανέφερε ότι η σύμβαση θα υπογραφόταν “εφόσον ρευστοποιηθούν” τα IBOE. Ο Αρτέμης Σώρρας αρνείται ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του, ενώ υποστηρίζει ότι κρυβόταν γιατί εξαιτίας του πλούτου του είχε “βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του