Συμφωνία-«μαμούθ» Ρωσίας-Αιγύπτου – Υπό τον έλεγχο της Μόσχας η Διώρυγα του Σουέζ – Έρχεται ρωσική αρμάδα στη ΝΑ Μεσόγειο





Ρωσικές επιχειρήσεις σε απόλυτη συνεργασία με την Αίγυπτο έχουμε σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, καθώς οι δύο χώρες ξεκίνησαν να εργάζονται για τη δημιουργία μιας τεράστιας έκτασης βιομηχανικής ζώνης στο κανάλι του Σουέζ, ενώ το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα στείλει μόνιμη μοίρα στην ΝΑ Μεσόγειο για να διασφαλίσει τα πάντα στην περιοχή.




Συγκεκριμένα, επιτεύχθηκαν συμφωνίες για την εγγραφή της εταιρείας διαχείρισης της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης υπό τη δικαιοδοσία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Επιπλέον, καθορίστηκαν οι προθεσμίες για την προετοιμασία και τη διαβίβαση στους εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων.

Προβλέπεται δε ότι όλες αυτές οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2020 και η σύμβαση του έργου θα υπογραφεί τώρα το καλοκαίρι του 2019.

Τώρα λοιπόν γίνεται απολύτως κατανοητό για ποιο λόγο μας «αγάπησαν» ξαφνικά οι ΗΠΑ, ενώ είναι κατανοητό ότι όλα τα ρωσικά πλοία θα διέρχονται μέσω του Αιγαίου και των Στενών στην Σεβαστούπολη για την μεταφορά εμπορευμάτων.




Εν τω μεταξύ, η China Ocean Shipping Company (COSCO Group), κινεζικός προμηθευτής υπηρεσιών πλοίων και υπηρεσιών logistics, είναι και αυτή μέσα στο κόλπο των Ρώσων στο Σουέζ , από το οποίο διέρχονται εκατοντάδες πλοία κάθε εβδομάδα με εμπορεύματα τεράστιας αξίας.

Για τον λόγο αυτόν και η Κίνα θα στείλει δική της μοίρα πολεμικών πλοίων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου για να διασφαλίσει τα κεκτημένα της.

Είπαμε, το νοητό τόξο Μαύρη Θάλασσα- Στενά-Αιγαίο-ΝΑΜεσόγειο-Σουέζ αυτήν την στιγμή είναι το πιο σημαντικό του κόσμου λόγω υδρογονανθράκων και εμπορίου «προσελκύοντας» τρεις υπερδυνάμεις κοντά στα ελληνικά ύδατα.

Για τον λόγο αυτόν η Τουρκία έχει ξεσαλώσει και απαιτεί δική της ΑΟΖ με κατεύθυνση την Κρήτη, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και ο αγωγός East Med που θα δώσει νέα πνοή και φυσικό αέριο στην Ευρώπη.


Μιλάμε για τεράστια σχέδια τα οποία η υλοποίηση τους ενέχει σαφώς τον κίνδυνο πρόκλησης αλυσιδωτών αντιδράσεων, ακόμη και συγκρούσεων, από τις πλευρές που επιζητούν πιο πολλά, όπως η τουρκική για παράδειγμα, τα οποία κάποιοι της έχουν υποσχεθεί.

Τι ετοιμάζουν Ρώσοι και Αιγύπτιοι

Ειδικοί της γενικής διεύθυνσης Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ και εκπρόσωποι του υπουργείου βιομηχανίας και εμπορίου από την Αίγυπτο ολοκλήρωσαν την συμφωνία σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας ρωσικής οικονομικής ζώνης στο κανάλι του Σουέζ.

Κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων στο Κάιρο, στις οποίες συμμετείχαν επίσης εμπειρογνώμονες από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το κέντρο εξαγωγών, υπογράφηκε η αντίστοιχη συμφωνία.

Ο Βασίλειος Οσμάκοφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, δήλωσε ότι το τμήμα του ασχολείται με τη συγκρότηση μιας ομάδας ρωσικών εταιρειών, που θα εργαστούν στη διώρυγα του Σουέζ και θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάπτυξης σχεδίων logistics για την είσοδο στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Μιλάμε για 14 επιχειρήσεις που έχουν ήδη εκφράσει την ετοιμότητα τους να ξεκινήσουν την δημιουργία εγκαταστάσεων στη ρωσική βιομηχανική ζώνη της Αιγύπτου.

Για παράδειγμα θα έχουμε ένα εργοστάσιο για την κατασκευή ηλιακών κυψελών, εξοπλισμού αεριοστροβίλων κά.

Η Ρωσία επιδιώκει να δημιουργήσει τις δικές της βιομηχανικές ζώνες στο εξωτερικό. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος ενός εθνικού σχεδίου επέκτασης των ρωσικών συμφερόντων ανά τον κόσμο.

Η απόφαση για την κατασκευή μιας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο είχε συμφωνηθεί από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αιγύπτιο ομόλογό του το 2014.

Η νέα βιομηχανική ζώνη αναμένεται να προσφέρει 77.000 θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις αναμένουν έσοδα που θα ανέλθουν στα 11,6 δισεκατομμύρια $.

Ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις και ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα είναι 10 τοις εκατό, ενώ ο φόρος επί των πωλήσεων θα καταργηθεί.

Εκτιμάται ότι περίπου 4,6 δισεκατομμύρια $ θα επενδυθούν στην κατασκευή του βιομηχανικού πάρκου έως το 2035.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό η Αίγυπτος στο μέλλον θα φιλοξενήσει σίγουρα μια ναυτική και μία χερσαία στρατιωτική βάση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, διότι το Σουέζ αποτελεί το «μήλο της έριδος», ΗΠΑ, ΕΕ, Σαουδικής Αραβίας και Κίνας .

Επίσης ο ρωσικός στόλος Μεσογείου θα αναλάβει την αποκλειστική φύλαξη της εν λόγω μεγάλης επένδυσης και θα «σουλατσάρει» σε μόνιμη βάση σε Αιγαίο και Α,Μεσόγειο, όπου θα συναντά βέβαια, Αμερικανούς και Κινέζους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ O Στέφανος Χίος ανοίγει τις Πύλες της Κολάσεως Ο Σατανικός Καναλάρχης και τα 30 μύρια της απαγωγής Παναγόπουλου