Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΟ: H σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας μεταφέρεται στη Λιβύη – «Φορτώνει» τακτικά στρατεύματα & μισθοφόρους η Μόσχα – «Πυρ & μανία» η Ουάσινγκτον






Πυρ και μανία είναι οι ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα αλλά και νέα “φουρνιά” μισθοφόρων στη Λιβύη, απειλώντας “έτσι τη σταθερότητα της χώρας και αποσταθεροποιώντας την κατάσταση εκεί”, ανέφερε ο Αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών David Shenker, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ.



Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική παρέμβαση αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Λιβύη. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πως αντιλαμβάνεται η Ουάσινγκτον αυτή την «παρέμβαση», ο Shenker εξήγησε ότι, “η Ρωσία έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα αλλά και μισθοφόρους από την ιδιωτική εταιρεία Wagner στη Λιβύη για να στηρίξει τον Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατηγού Haftar.

«Οι Ρώσοι τακτικοί στρατιώτες αναπτύσσονται σε σημαντικό αριθμό για να υποστηρίξουν τον LNA. Η στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας αποσταθεροποιεί την κατάσταση και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα. Η παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων αυξάνει τον κίνδυνο μεγάλων ατυχημάτων στον άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο Αμερικανός ειδικός.


Την ίδια στιγμή, εξήγησε ο Σένκερ, οι ΗΠΑ δεσμεύονται να εξασφαλίσουν ένα ειρηνικό μέλλον για τους κατοίκους της Λιβύης, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι το εμποδίζουν αυτό. Για το λόγο αυτό, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στην ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Wagner PMC, πρόσθεσε.

Παλαιότερα υπήρξαν αναφορές στα ΜΜΕ ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει περίπου 200 μαχητές στη Λιβύη, αν και δεν ήταν σαφές αν αυτοί ήταν μισθοφόροι ή τακτικοί στρατιώτες. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας το αμφισβήτησε αυτό, απορρίπτοντας το ως ανεπιβεβαίωτη προπαγάνδα.




Οι Ρώσοι μισθοφόροι στην Λιβύη έχουν στην διάθεση τους όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό και όπλα για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις αποστολές που έχουν αναλάβει και από την Μόσχα, η οποία είναι «παρόν» στην χώρα αυτή εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το ΝΑΤΟ όμως, δηλαδή ο Τραμπ, θέλει όμως την διχοτόμηση της χώρας, κάτι που βολεύει και τον Ερντογάν και τα σχέδια του για ΑΟΖ. Το σχέδιο όμως θυμίζει “Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ” και δεν θα λειτουργήσει, ενώ αργά ή γρήγορα ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της χώρας με τα τεράστια κοιτάσματα.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο μας, ότι και ο Αιγύπτιος πρόεδρος και στρατάρχης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, έχει εξοργιστεί σφόδρα μετά την απροκάλυπτη τουρκική παρέμβαση στην Λιβύη και την δράση εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων οχημάτων Bayraktar TB2 και μισθοφόρων και με την προχθεσινή συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για την ΑΟΖ.

Εδώ και τουλάχιστον εννέα μήνες όμως ο Σίσι, προετοιμάζει εντατικά τον αιγυπτιακό στρατό να αντιμετωπίσει την Τουρκία, γνωρίζοντας τα οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, με κάθε μέσο και κυρίως με την εντατική εκπαίδευση με Ρώσους, Αμερικανούς και Γάλλους, ώστε να αποκτήσουν «ποιότητα» οι δυνάμεις του, για να μην ζήσει το σενάριο που αντιμετωπίζει σήμερα η Συρία, με τον τουρκικό στρατό εντός της συριακής επικράτειας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του