Επίθεση ΗΠΑ σε Ρωσία: «Να αποσυρθεί η ομάδα Wagner από την Λιβύη»! – Απλή «επίπληξη» σε Ερντογάν για την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης









Του Ανδρέα Μουντζουρούλια



Θέση για τα τεκταινόμενα στη Λιβύη πήραν οι ΗΠΑ πριν από λίγο. Κατηγόρησαν την Τουρκία ότι φέρνει την αποσταθεροποίηση στην περιοχή, ταυτόχρονα όμως τα έβαλε και με την Μόσχα, καθώς Αξιωματούχος του State Department ανέφερε ότι φέρνει ένα μερίδιο ευθύνης λόγω της αποστολής της ομάδας Wagner στην περιοχή.




«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ για τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς Ρώσοι μισθοφόροι υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ και μετατρέπουν τη σύγκρουση σε πιο αιματηρή»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον Fayez al-Serraj, δήλωσε ο αξιωματούχος, αλλά πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν υποστηρίζει κανέναν σε αυτή την σύγκρουση. Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Βλέπουμε τους Ρώσους που διεξάγουν υβριδικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας drones και αεροσκάφη … Αυτό δεν είναι καλό.»




Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η συμμετοχή Ρώσων μισθοφόρων μέχρι στιγμής δεν έχει ανατρέψει τη σύγκρουση υπέρ του Haftar.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης είναι «άχρηστη» και «προκλητική.«Ανησυχούμε ότι θα έρθει μεγαλύτερη αστάθεια στη Μεσόγειο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στην ουσία οι Αμερικανοί τα χώνουν περισσότερο στη Ρωσία, παρά στην Τουρκία. Βέβαια εάν ήθελαν θα είχαν στριμώξει τον Ερντογάν, καθώς ένα χτύπημα στην τουρκική οικονομία θα ήταν η χαριστική βολή για την Άγκυρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του