Ξεκινάει η Μάχη για την Τρίπολη: Ισραηλινοί εκπαίδευσαν τις πολιτοφυλακές του Χάφταρ – Ο LNA έχει περικυκλώσει την πόλη










Τελικά, όπως αποκαλύπτουν λιβυκές δημοσιογραφικές πηγές, το Ισραήλ δεν είναι αμέτοχο στα τεκταινόμενα στην Λιβύη, παρά τα εσωτερικά του πολιτικά ζητήματα και φέρεται να συμμετέχει ενεργά κατά των τουρκικών δυνάμεων που δρουν ανεξέλεγκτα στην χώρα αυτή εδώ και μερικούς μήνες κάτω από άκρατη μυστικότητα. 


Λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων, αποκαλύπτει ότι ο ηγέτης του LNA στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ συναντήθηκε εδώ και μήνες κρυφά με αξιωματούχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, με άμεσο αποτέλεσμα Ισραηλινοί “σύμβουλοι” και στρατιωτικές ομάδες “εκπαιδευτών”, να προετοίμασαν τις δυνάμεις του για ευρείας διάρκειας αστικό πόλεμο.

Την πληροφορία μετέφεραν και αιγυπτιακές πηγές στις μυστικές υπηρεσίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σκοπός (Τούρκοι στρατιωτικοί στην Λιβύη) ενώνει τους πάντες αυτόματα.


Πρόκειται για μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία οδήγησε την Αίγυπτο να συντονίζει τη μεταφορά δεκάδων εξειδικευμένων Ισραηλινών αξιωματικών σε εδάφη ελεγχόμενα από τον Χαφτάρ στη Λιβύη, για να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση των δυνάμεων του στον αστικό πόλεμο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, οι συμμαχικές του φυλές αλλά και οι Ρώσοι μισθοφόροι, είναι σήμερα 3 χλμ, μακριά από την πρωτεύουσα Τρίπολη και την ήττα της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας (GNA) υπό την ηγεσία του τουρκικής καταγωγής Fayez Sarraj.




Οι πηγές επισημαίνουν ότι η εμπλοκή του Ισραήλ ήρθε την στιγμή που οι δυνάμεις του Χαφτάρ προωθήθηκαν στα περίχωρα της Τρίπολης και απαιτούνταν αλλαγή της τακτικής για την κατάληψη της πόλης.

Ο ισραηλινός στρατός και οι κομάντος του είναι τρομερά εξειδικευμένα στον αστικό πόλεμο, έχοντας διεξάγει πολλές μάχες σε πυκνοκατοικημένα παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων του Χαφτάρ και των ισραηλινών ήταν οι πρώτες του είδους που πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος της Λιβύης.

Την ίδια στιγμή οι Αιγύπτιοι έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για αποστολή όπλων στον Χαφτάρ, ενώ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στα αραβικά, αναφέρει ότι το Αιγυπτιακό Ναυτικό ανέπτυξε ομάδα μάχης στη ΝΑ Μεσόγειο, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στην περιοχή μετά από την απόφαση του Ερντογάν να αποστείλει εκστρατευτική δύναμη στη Λιβύη για να υποστηρίξει το GNA στην Τρίπολη.



Walid Phares
✔@WalidPhares

· Dec 11, 2019



Escalation over Libya could endanger Mediterranean stability, after the Erdogan Gov signed a partition of maritime zones with Tripoli Gov. As Ankara is considering landing an expeditionary force in Libya, sources say Greece, Egypt & the UAE may also send forces to counter Turkey. https://twitter.com/nytimesworld/status/1204615055842664448 …
New York Times World
✔@nytimesworld


“If morale snaps, it is a terrifying thing," one analyst said of Tripoli's defenders. “And who knows when it is going to give way?” https://nyti.ms/2E4kthD



Walid Phares
✔@WalidPhares



Per Sputnik News, Egyptian Navy deployed a task force in the SE Mediterranean as tensions escalate in the region following a decision by the #Erdogan Gov to send an expeditionary force to Libya to support the GNA in Tripoli. #Egypt is backing the LNA.https://arabic.sputniknews.com/arab_world/201912111043696176-%D8%A7%D9%84%D9%82%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%D9%83-%D8%AA%D8%B4%D9%83%D9%8A%D9%84%D8%A7-%D9%82%D8%AA%D8%A7%D9%84%D9%8A%D8%A7-%D9%81%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%AD%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%AA%D9%88%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B9-%D8%AA%D8%B1%D9%83%D9%8A%D8%A7/ …


القوات البحرية المصرية تحرك تشكيلا قتاليا في البحر المتوسط وسط توتر مع تركيا

نفذت القوات البحرية المصرية عددا من الأنشطة القتالية ذات النوعية الاحترافية التي تهدف إلى فرض السيطرة البحرية على المناطق الاقتصادية بالبحر وتأمين الأهداف الحيوية في المياه العميقة.arabic.sputniknews.com

19
12:29 AM - Dec 12, 2019
Twitter Ads info and privacy
See Walid Phares's other Tweets






Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Αιγύπτιοι θα διατηρούνμόνιμη TASK FORCE στην περιοχή της Α.Μεσογείου με σκοπό την άμεση αντίδραση στα όποια σχέδια της Τουρκίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και η πρόκληση ταραχών από τα μέλη της μουσουλμανικής αδελφότητας εντός του εσωτερικού της Αιγύπτου.


Amichai Stein
✔@AmichaiStein1




1 \ Israel is examining the implications of recent Turkish officials statements that they will not allow the laying of a gas pipeline that is supposed to transfer gas from Israeli reservoirs to Europe in the recently acquired maritime economic territory >>
33
9:52 AM - Dec 12, 2019
Twitter Ads info and privacy
32 people are talking about this






Το Ισραήλ από την άλλη πλευρά εξετάζει τις συνέπειες των πρόσφατων δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν θα επιτρέψουν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EAST MED», που υποτίθεται ότι θα μετέφερε φυσικό αέριο από ισραηλινά κοιτάσματα στην Ευρώπη μέσω Κρήτης στο προσφάτως αποκτηθέν θαλάσσιο οικονομικό έδαφος.

Όλα αυτά όμως «μυρίζουν» εξελίξεις και μάλιστα συγκλονιστικές, οι οποίες μας οδηγούν κατευθείαν στο εσωτερικό της Τουρκίας και στην δημιουργία πιθανών «γεγονότων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του