Σοκ στο Καστελόριζο: Απόπειρα κατασκευής «δομής φιλοξενίας» αλλοδαπών αποτράπηκε στο «παρά 1'» - Όλα τα πρακτικά του ΔΣ



Σοκ στο Καστελόριζο: Απόπειρα κατασκευής «δομής φιλοξενίας» αλλοδαπών αποτράπηκε στο «παρά 1'» - Όλα τα πρακτικά του ΔΣΗ κατασκευή «δομής φιλοξενίας» αλλοδαπών στο Καστελόριζο, μπορεί να ακούγεται ως αδιανόητη αφού το νησί έχει λίγες εκατοντάδες Ελληνες κατοίκους και αντίστοιχο στρατιωτικό προσωπικό, αλλά φαίνεται ότι αυτό έχει μικρή σημασία για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς «φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα.

Έτσι λοιπόν την περασμένη Τετάρτη 15 Απριλίου ο Δήμος Μεγίστης συγκάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε συνεδρίαση για τις 16/4/2020 με μορφή κατεπείγοντος και θέμα "Κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής λόγω πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες".

Με λίγα λόγια την Μεγάλη Εβδομάδα ο δήμαρχος συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο για την δημιουργία «hot spot» στο Καστελόριζο «κατόπιν πιέσεων». 

Η αντιπολίτευση και ένα μέλος τις συμπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ψήφισαν αρνητικά όποτε αρχικά η πρόταση δεν πέρασε.

Μάλιστα όπως αναφέρει η αντιπολίτευση δεν παρουσιάστηκε κάποιο επίσημο έγγραφο στο οποίο να καταγράφονται «οι πιέσεις» ενώ έχει την εύλογη απορία ως προς το τι θα απογίνει ο τουρισμός του νησιού αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού.

Ακολουθεί η αιτιολόγηση από την αντιπολίτευση:

«Σύσσωμη η αντιπολίτευση Καστελλόριζο Mπροστά αντιτίθεται στην όποια ενέργεια εκείνων που θέλουν να καταστήσουν στο νησί μας hot spot. Λέγοντας ότι δέχεστε πιέσεις από αρμόδιες υπηρεσίες και χωρίς να επισυνάπτεται στην πρόσκληση το επίσημο έγγραφο, μας καλείτε να πάρουμε αποφάσεις και να υποδείξουμε χώρο για επικείμενη άφιξη προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Εμείς εκείνο που θέλουμε είναι την άμεση αποτροπή των μεταναστών να μην ξαναβγούν στο νησί ένεκα της πανδημίας του Κορονοϊου.

Διότι το νησί μας δεν έχει υποδομές στέγασης αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτό εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του ιού covid 19.

Ομόφωνα καταψηφίζουμε και καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές, κι αναφέρουμε παρακάτω τους λόγους:

1)Δεν μας επισυνάπτεται το έγγραφο, με το οποίο σας ζητούν εσπευσμένα και πιεστικά να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Ποιος είναι τελικά ο εντολοδόχος; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

2)Πιέστε εσείς προς κάθε αρμόδια Αρχή και απαιτείστε να ενισχυθούν τα θαλάσσια σύνορα του νησιού μας. Αν αυτό επιτευχθεί είναι περιττό να συζητάμε για λήψη μέτρων σε περίπτωση που αποβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, νοσούμενοι από κορονοϊό.

3)Έχετε φροντίσει σε συνεννόηση με το Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, ούτως ώστε σε περίπτωση (ου μη γέννητω) που νοσήσει κάποιος κάτοικος από κορονοϊό ή «εισβάλλουν αιφνιδιαστικά» παράτυποι μετανάστες θετικοί στον Ιό; Υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια και ο κατάλληλος εξοπλισμός ;

Ειδικά για τις δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να οριστεί από τον συντονιστή πεδίου του ΕΟΔΥ κάποιος υπεύθυνος για τη διαχείριση λοίμωξης COVID-19 (Επαγγελματίας Υγείας), ο οποίος θα ειδοποιείται και θα παρευρίσκεται στα σημεία εισόδου νεοαφιχθέντων, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο για συμπτώματα της νόσου COVID-19.

Γι αυτό ψηφίζουμε όχι».

Εδώ μπορείτε να δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Το τι θα μπορούσε να συμβεί είναι εύκολο κάποιος να το αντιληφθεί. Είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν οι «πιέσεις», όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, όπως στις Σέρρες.


Το να ρωτήσουμε αν αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί τι θα σήμαινε αυτό για το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, δεν έχει σημασία. Προφανώς δεν ενδιαφέρονται για το τι θα συμβεί. Ή είναι κανονισμένο από πριν το τι θέλουν να συμβεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του