Ματαιώνεται η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ στην Αθήνα - Οργή στην Μόσχα

Ματαιώνεται η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ στην Αθήνα - Οργή στην Μόσχα

Μετά τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Μόσχας όλα δείχνουν πως η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ, ματαιώνεται."Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα δεν εξακολουθεί να προετοιμάζεται" ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Interfax, που έβγαλε δύο τηλεγραφήματα το απόγευμα της Πέμπτης, την ώρα που στις Βρυξέλλες ολοκλήρωναν τις εργασίες τους οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Εξέλιξη που σφράγισε την σύνοδο κορυφής χαρακτηρίζεται η πρόσκληση στην πΓΔΜ για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με τη συμμαχία.

Στο δεύτερο τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει ένδειξη στην παρούσα φάση, σε σχέση με το εάν θα λάβει χώρα η επίσκεψη του Λαβρόφ στην Ελλάδα", με τη φράση να αποδίδεται και πάλι σε πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επρόκειτο να επισκεφθεί την Αθήνα τον Σεπτέμβριο κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι χθες μόλις χθες το Interfax είχε γράψει σε τηλεγραφήματά του, επικαλούμενο την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα (ο Ρώσος πρεσβευτής Α.Μασλόφ στην Αθήνα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μη επαρκής για την διαχείριση τέτοιας κρίσης) στην Αθήνα, είχε υποστηρίξει ότι "οι επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα και Τσίπρα στη Μοσχα που είναι προγραμματισμένες εντός του 2018 προετοιμάζονται κανονικά ώστε να είναι επιτυχείς".

Η σημερινή εξέλιξη εκθέτει τον Α.Μασλόφ και αποδεικνύει ότι η κρίση στις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας βαθαίνει με επίκεντρο το Σκοπιανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του