ΕΚΤΑΚΤΟ – Σφοδρό χτύπημα Τραμπ κατά του ρωσοτουρκικού άξονα: «Πάγωσαν» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατ. δολαρίων




Σε ένα ακόμα σφοδρό χτύπημα κατά του ρωσοτουρκικού άξονα προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντ. Τραμπ. Η νέα κίνηση των ΗΠΑ στον «πόλεμο» Ουάσιγκτον – Μόσχας προκαλεί αίσθηση, καθώς πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία Ρώσων πολιτών και εταιρειών, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ρ.Τ. Ερντογάν με αφορμή την υπόθεση του πάστορα Α. Μπράνσον και τα παζάρια που επιχειρεί να κάνει η Άγκυρα. ΄΄Θα σας γονατίσω΄΄, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Ντ. Τραμπ.

Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων έχουν μπλοκαριστεί στο πλαίσιο κυρώσεων της Ουάσινγκτον ενάντια στη Μόσχα, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Σιγκαλά Μαντέλκερ.

«Οι ενέργειες του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών είχαν σημαντικές συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα των ατόμων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ρωσικού ενεργητικού στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η Μαντεκλέρ λίγο πριν από την ομιλία της στο Κογκρέσο.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Ρώσων πολιτών, αλλά και εταιρειών για τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα, αλλά και για εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα.




Νέες κυρώσεις εναντίον δύο Ρώσων πολιτών, τριών ρωσικών εταιρειών και έξι ρωσικών πλοίων ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε μια σλοβακική εταιρεία.

Η ενέργεια του υπουργείου «στοχοποιεί πρόσωπα που είχαν σχέση με τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο, με πλωτά που είχαν σημαία Βορείου Κορέας, μια ενέργεια που απαγορεύεται ξεκάθαρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Τα πλοία που δέχτηκαν κυρώσεις είναι τα Neptun, Bella, Bogatyr, Partizan και Sevastopol.


Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν λίγο πριν την ομιλία της στο Κογκρέσο.

«Η Ρωσία λαμβάνει υπ’ όψιν αυτόν τον αντίκτυπο», πρόσθεσε ο Μάντελκερ.

Η διακυβέρνηση Τραμπ έχει επιβάλλει κυρώσεις σε 217 πρόσωπα και επιχειρήσεις με σύνδεση με τη Ρωσία. Ανάμεσά τους, μεγάλες κρατικές τράπεζες και εταιρείες ενέργειας, καθώς και στενοί συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μήνυμα Τραμπ προς Άγκυρα

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν να «πονέσουν» βαθιά τον Ερντογάν. Αποφασισμένος να προχωρήσει σε πλήρη ρήξη με την Τουρκία φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την υπόθεση κράτησης του Αμερικανού πάστορα ‘Αντριου Μπράνσον.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι νόμιζε πως είχε καταλήξει σε συμφωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα κάνει καμία παραχώρηση στην Άγκυρα για να πετύχει τον στόχο αυτό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι δεν τον ανησυχεί αν οι τιμωρητικοί δασμοί που επέβαλε στην Τουρκία θα πλήξουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters στο Οβάλ Γραφείο ο Τραμπ είπε ότι νόμιζε ότι είχε συμφωνήσει με τον Ερντογάν όταν βοήθησε να πειστεί το Ισραήλ να αποφυλακίσει μια υπήκοο Τουρκίας. Πίστευε ότι ο Ερντογάν θα απελευθέρωνε κατόπιν τον Μπράνσον.

«Νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που κάνει η Τουρκία. Νομίζω ότι κάνουν ένα φρικτό λάθος. Δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις”, είπε.

«Αγνοεί» τις ΗΠΑ η Τουρκία – Το 2019 η παράδοση των πρώτων S-400

Εντός του 2019 θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.

«Το συμβόλαιο για την παράδοση των S-400 στην Τουρκία θα υλοποιηθεί εντός των συμφωνηθέντων χρονικών ορίων. Αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Μικχέεβ.

Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει τη σχετική συμφωνία το 2017, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επανειλημμένως απειλήσει την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, εφόσον η τελευταία παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους.

Τα πυραυλικά συστήματα S-400 αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα, καθώς έχουν τη δυνατότητα πρόκλησης εναέριων πληγμάτων σε εύρος 400 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει απλά ότι η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις ΗΠΑ πλέον, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά πλέον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του