ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΣΑΚΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΚΙΛΑ Η ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ – ΣΤΙΣ 2:37 ΤΟ «ΜΠΑM» -OI ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΗ ΑΡΙΘΜΟ. (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)






Έκρηξη βόμβας έγινε στον ΣΚΑΙ λίγα λεπτά μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου. Από την έκρηξη ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές. Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα από τους εργαζόμενους και όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον ΑΝΤ1 και σε ιστοσελίδα και η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα εξαιτίας της ισχυρότατης έκρηξης.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή, κυρίως σπασμένα τζάμια, σε σχεδόν όλους τους ορόφους του κτιρίουβομβα σκαι 1
βομβα σκαι 2
βομβα σκαι 3
βομβα σκαι 4
Βόμβα εξερράγη στις 02:35 έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου.
Από την ισχύ της βόμβας σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως και τον έκτο όροφο του κτηρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ο προαύλιος χώρος του ΣΚΑΪ βρίσκονται σκορπισμένα κομμάτια τζαμιών από τα γραφεία των ορόφων που έσπασαν από την μεγάλη ισχύ της έκρηξης.
Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.
Σημειώνεται ότι το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό, ώστε έγινε αισθητό σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του ομίλου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή έκρηξη
skai1
skai2
skai3
Νίκος Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης
Την αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον Σκάι, που μπορεί να διακινδύνευε ανθρώπινες ζωές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον σταθμό.
Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».
«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες», σημείωσε.
Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ – Μητσοτάκης: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η ανοχή στη βία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης και στις δηλώσεις που έκανε ξεκαθάρισε ότι «η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται», εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράστασή» του στους εργαζομένους και ζήτησε να «βρεθούν επιτέλους οι δράστες».«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες, πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε.«Η ανοχή στη βία από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομoκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», συμπλήρωσε. «Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ «καλής» και «κακής» βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας. Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης, της φτωχοποίησης, δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όλγα Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται
«Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Η κυρία Γεροβασίλη η οποία έσπευσε μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη Δημοκρατία».
«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας», κατέληξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Σπυράκη: «Η δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται»
Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδίκασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, που τόνισε ότι η «δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν».
Η κυρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Υπογράμμισε δε, πως αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. «Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του