Μια "επιχείρηση" Εθνικής ασφαλείας που καταστράφηκε εκ των έσω! Το τμήμα ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα παρακολουθούσε επί 30 μέρες 3 Τούρκους που παρουσιαζόντουσαν ως... πράκτορες της Interpol! Η παρέμβαση της Ε.Υ.Π. με καθυστέρηση, ο κοριός που δεν "λειτούργησε" και οι συλλήψεις από την Ο.Π.Κ.Ε.!

 





Του Άρη Σπίνου

Αυτά που συνέβησαν δεν γίνονται ούτε σε αστυνομικές ταινίες. Η ΕΛ.ΑΣ. με εντελώς ανεκπαίδευτους για τέτοια ζητήματα αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τρεις άνδρες με ταυτότητες πρακτόρων της Interpol! Τους παρακολουθούσαν επί 30 μέρες χωρίς να ενημερώσουν ΕΥΠ και κρατική ασφάλεια για να μην... χάσουν την επιτυχία.



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Oι συλληφθέντες είναι όλοι Τούρκοι υπήκοοι, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, που είναι προφανώς σχεδιασμένη αναμένεται να προκαλέσει αντίδραση από τις τουρκικές αρχές, τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε πολιτικό και νομικό επίπεδο.

Σε πρώτη φάση, αστυνομικές διαρροές τοποθετούν τους συλληφθέντες στο επίκεντρο δικτύου διακίνησης μεταναστών, με την υποψία εμπλοκής σε επιχειρήσεις μετακίνησης.

Το κόστος για τις διευκολύνσεις που φέρεται ότι έκαναν ήταν 650 ευρώ και παραμένει άγνωστο πόσοι και ποιοι αλλοδαποί μετακινήθηκαν από τους συγκεκριμένους «πράκτορες της Interpol» από πού έφυγαν και που κατέληξαν και το βασικότερο που εξετάζεται είναι αν ανάμεσα σε αυτούς υπήρξαν και άτομα διεθνώς καταζητούμενα για εμπλοκή σε τρομοκρατικές και ποινικές υποθέσεις.


Η ΟΠΚΕ φέρεται να ξεκίνησε την παρακολούθηση των τριών, μετά από πληροφορία που έλαβε την 1η Ιουνίου. Η πληροφορία αναφερόταν σε έναν μυστηριώδη άνδρα, γύρω στα 45 που κυκλοφορούσε κυρίως στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής και στην οδό Αχαρνών.

Ο περίεργος άνδρας που μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες παρουσιάζεται ως ξένος αστυνομικός, πλευρίζει αλλοδαπούς και τους προτείνει διάφορες εξυπηρετήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί δέχθηκαν να πληρώσουν χρήματα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να πετάξουν από τη χώρα μας για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία. Μάλιστα, αν το επιθυμούσαν θα μπορούσε να τους χορηγήσει και ελληνικά διαβατήρια.

Έχοντας καταφέρει οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να αποκωδικοποιήσουν ένα μέρος της δράσης της συγκεκριμένης ομάδας, οργάνωσαν επιχείρηση για να τους συλλάβουν. Όπως διαπίστωσαν, ο 41 ετών αρχηγός, διέμενε με τον 48χρονο «αστυνομικό» στο ίδιο σπίτι στην οδό Μοσχονησίων και υπήρχε και ένας τρίτος άνδρας μέσα στο διαμέρισμα που δεν έβγαινε ποτέ έξω ηλικίας 47 ετών ο οποίος είχε το ρόλο να προμηθεύεται τα πλαστά έγγραφα, διαβατήρια και ταυτότητες και να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια.

Στις 17:30 της περασμένης Δευτέρας κλιμάκιο της ΟΠΚΕ σταματά για έλεγχο στην πλατεία Αμερικής τον 41χρονο αρχηγό της ομάδας. Ο Τούρκος υπήκοος, λέει ότι είναι αστυνομικός της Interpol, βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην Ελλάδα ενώ για να αποδείξει την ιδιότητα του, επέδειξε και ταυτότητα. Ταυτοποιήθηκε ότι δεν υπηρετεί στην Interpol. Η βασική πληροφορία όμως ήταν ότι η ποιότητα των εγγράφων ήταν άριστη. Ταυτόχρονα, όμως, και οι Τούρκοι γνώριζαν ότι η επιχείρηση είχε εκτεθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισβάλλουν στο σπίτι της οδού Μοσχονησίων, περνούν χειροπέδες στους ακόμη δύο της ομάδας, ενώ μέσα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 31.000 ευρώ, πλαστές ταυτότητες της Interpol,πλαστά διαβατήρια Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Σλοβακίας και Ρουμανίας.

Επίσης βρέθηκαν διάφορα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής, πλαστά δελτία αιτούντων ασύλου, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim. Επίσης πλήθος αεροπορικών καρτών επιβίβασης σε αεροπλάνα στα στοιχεία διαφόρων αλλοδαπών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια όπου και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση συμμορίας, κατάρτιση και διάθεση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και χρήση πλαστών.

Παρά την προφανή βαρύτητα της πληροφορίας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ζήτημα αξιολογήθηκε σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι:

Η πληροφορία αξιολογήθηκε, εκτός από την ΟΠΚΕ και από την Ασφάλεια του Αγίου Παντελεήμονα ως άκρως σημαντική και αποφασίστηκε να στηθεί ειδική ομάδα παρακολούθησης για να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι ο μυστηριώδης αστυνομικός είναι ένας 48χρονος Τούρκος που κινείται διαρκώς στις συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου όπου συχνάζουν αλλοδαποί και επισκέπτεται στη συνέχεια έναν συγκεκριμένο χώρο στην οδό Μοσχονησίων στο κέντρο της πόλης.



Από τον ίδιο χώρο διαπιστώθηκε από την παρακολούθηση ότι έβγαινε και ένας δεύτερος άνδρας που αποδείχθηκε ότι ήταν ο επικεφαλής της παράνομης ομάδας Τούρκος υπήκοος ηλικίας 41 ετών. Και αυτός, τέθηκε υπό αυστηρή παρακολούθηση και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέπραττε τα χρήματα από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος με πλαστά έγγραφα.


Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, αξιολογώντας ως ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση, ενημερώνουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κλιμάκιο με επικεφαλής γυναίκα επισκέπτεται την Ασφάλεια προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό που χρήζει περαιτέρω έρευνας.


Είναι προφανές ότι έγιναν τραγικά λάθη αφού δεν ενεργοποιήθηκε το αρμόδιο κλιμάκιο της Ε.Υ.Π. όταν έπρεπε προκειμένου να καταγραφούν τηλεφωνικές συνομιλίες των 3 συλληφθέντων γεγονός που θα απεκάλυπτε όλο το κύκλωμα και τον ρόλο εκάστου. Γιατί; 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του