Προς γενικευμένη σύρραξη: Η Άγκυρα στέλνει 2.000 φιλότουρκους τζιχαντιστές σε Χάμα & Λαττάκεια – Σε θέσεις μάχης ο SAA







Σκηνικό πολέμου στήνει η Τουρκία, καθώς 2.000 χιλιάδες φιλότουρκοι τζιχαντιστές με Τούρκους αξιωματικούς ανάμεσα τους, μετακινήθηκαν Βόρεια των πόλεων Χάμα και Λαττάκεια, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με επικεφαλής την οργάνωση Tahrir al-Sham al- Hay’at (πρώην Απελευθερωτικό μέτωπο της Αλ Νούσρα) για ευθεία σύγκρουση με το Συριακό Στρατό, ενώ 80.000 Τούρκοι στρατιώτες «φουλάρουν» τις μηχανές των αρμάτων τους στα σύνορα με την Συρία, παρά την κοινή περιπολία Τούρκων και Αμερικανών χθες.



Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην πόλη Jisr al-Shoghour στα ΝΔ του Ιντλίμπ, ανέφερε ότι πάνω από 2.000 ισλαμιστές τρομοκράτες μετακινήθηκαν από περιοχές της πόλης Ιντλίμπ, λόγω της ραγδαίας προέλασης του συριακού στρατού και έχουν αποσταλεί σε περιοχές υπό τον έλεγχο των Τουρκμένων, με σκοπό την από κοινούν αντίσταση κατά του συριακού στρατού.

Ο συριακός στρατός αυτήν την στιγμή προελεύανει, αφού μετακίνησε μαζικά εκατοντάδες άρματα μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό στα βορειοανατολικά της Λαττάκεια κοντά στη στρατηγική περιοχή Kabaneh, για να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Τουρκμένων και των Ουιγούρων Τούρκων, τους οποίους καθοδηγούν Τούρκοι αξιωματικοί.

Τοπικές πηγές επεσήμαναν την ανάπτυξη ισλαμιστών στις μάχες Βορειοδυτικά των πόλεων Χάμα και Λαττάκεια, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στα οποία «ζεσταίνουν» τις μηχανές οι τουρκικές τακτικές δυνάμεις, μετά το θέατρο των κοινών περιπολιών με τους Αμερικανούς.

Λέμε για θέατρο, διότι σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο και αναλυτή Αλί Οζκόκ, αμέσως μετά τη χθεσινή «παράσταση», ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε κοινές περιπολίες με τις κουρδικές δυνάμεις του YPG στην Β.Συρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του