Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την εκπαίδευση 60.000 Κούρδων στη Β. Συρία! – «Ηλεκτροσόκ» στην Τουρκία







Του Ανδρέα Μουντζουρούλια



Ηλεκτροσόκ στην Άγκυρα από τις ΗΠΑ. Όπως έχουμε αναφέρει, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι περίπλοκες. Υπάρχουν κοινά σημεία, αλλά και πολλές διαφορές.

Οι ΗΠΑ ως υπερδύναμη προσπαθεί να κερδίσει ότι μπορει και αυτό είναι λογικό. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Ν. Τραμπ έχει δείξει μεγάλη υπομονή με τα παιχνίδια των Τούρκων, καθώς θα έπρεπε να τους είχε επιβάλλει κυρώσεις από χθες!

Στις ΗΠΑ βέβαια υπάρχουν αρκετές και διαφορετικές σχολές σκέψες για το ποια θα είναι η σχέση της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα από εδώ και πέρα.

Σήμερα όμως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Ντάνφορντ, προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Ρ. Τ. Ερντογάν.





Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντάνφορντ ,δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εκπαιδεύσουν 50.000 έως 60.000 Κούρδους μαχητές στη Β. Συρία, για να μην πέσει η περιοχή στα χέρια των τζιχαντιστών στο μέλλον.

Η δήλωση του Στρατηγού έλαβε χώρα κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Ο ίδιος είπε ότι η παρουσία των τζιχαντιστών στην περιοχή είναι έντονη στη περιοχή και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα.

Βέβαια οι ΗΠΑ θέλουν ισχυρούς Κούρδους όχι λόγω τζιχαντιστών, αλλά λόγω Τούρκων κυρίως, καθώς είναι γνωστή η επιθυμία της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ για έναν ισχυρό Κουρδικό παράγοντα στη περιοχή στο άμεσο μέλλον.


Πάντως το καλό το κράτησε για το τέλος, καθώς εμμέσως προειδοποίησε την Τουρκία να μην προχωρήσει σε κινήσεις στη Β. Συρία, στέλνοντας τελεσίγραφο στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του