Πανικός από τις πραγματικές δημοσκοπήσεις σε Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.! Τους "έβγαλε από τα γραφεία" ο Βελόπουλος και άρχισαν τις περιοδείες Μητσοτάκης και Τσίπρας. "Σερνόμαστε πίσω του. Αν δεν τον προσπεράσουμε δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις" είπε κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου.




Του Άρη Σπίνου

Το σύστημα εξουσίας ταρακουνιέται και φοβάται νέες πλατείες αγανακτισμένων . Τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων είναι απογοητευτικά.

Αυτό που καταγράφουν τα ποιοτικά στοιχεία είναι η οργή της κοινωνίας και η θεαματική εκτίναξη της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης» στο 35% που πλέον σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους συνιστά απειλή για τα κόμματα εξουσίας. Από το ποσοστό αυτό το 25% ανήκει στην συντηρητική παράταξη

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την οργή που επικρατεί για την κυβέρνηση και την απογοήτευση για την αντιπολίτευση.

Ο μόνος που διασώζεται είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος και γι΄ αυτό στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να συνεχιστούν οι περιοδείες του πρωθυπουργού, ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα επισκέφθηκε τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Εύβοια. "Σερνόμαστε πίσω από τον Βελόπουλο. Αν δεν τον προσπεράσουμε δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις" είπε κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου.

Οι ταυτόχρονες περιοδείες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που άρχισαν άρον άρον και του Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνουν εκλογικό κλίμα παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να στηθούν κάλπες.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας που έφτασε σε σημείο να επισκεφθεί ακόμα και τη Μύκονο προκαλώντας αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα, θεωρεί βέβαιο έναν εκλογικό αιφνιδιασμό όταν παρουσιάσει ύφεση η εφιαλτική πανδημία. Όλα δείχνουν πάντως ότι η συνταγή που ακολουθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποδίδει. Έχει "τσιμεντώσει" ένα εκλογικό ποσοστό γύρω στο 5% σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχει την δυνατότητα να αντλήσει εκλογικά οφέλη από μια γκρίζα ζώνη συντηρητικών ψηφοφόρων που αγγίζει το 25%. Υπό αυτήν την έννοια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το ταβάνι του εκλογικού του ποσοστού. Στο ΚΙΝ.ΑΛ έχουν να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές έριδες που ήδη έχουν ξεπροβάλει για την ηγεσία του κόμματος γεγονός που θα οδηγήσει σε εσωστρέφεια με ανεξέλεκτες διαστάσεις. Το μαγαζί του Βαρουφάκη λειτουργεί με την Αρχή του "ενός ανδρός" και μάλλον πρέπει να έχουν καταλάβει οριστικά ότι δεν θα συμμετέχουν στην νέα βουλή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του