Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τα ξέρει! Τα "έργα και οι ημέρες" του Φάνη από τα Μέγαρα, η συμβολαιογράφος και οι στημένοι πλειστηριασμοί! Η "Ομερτά" στην Εύβοια, η περίεργη σιωπή του Περιφερειάρχη Σπανού οι "πλάτες" που προστατεύουν την ασυδοσία και το πόρισμα του ΣΔΟΕ που το έφαγαν τα ποντίκια.




Τις τελευταίες μέρες στην Χαλκίδα έχει πέσει ο φόβος και ο τρόμος! Ας ρίξουμε λοιπόν λίγο φως σε ένα στημένο πλειστηριασμό και στην μαφία των μεγάρων που ελέγχει ο κ. Φάνης! Η Οικογένεια του άρχοντα της περιφέρειας έχει μεγάλη ιστορία στα αυθαίρετα και στη συγκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων. Στο παιχνίδι φυσικά μπαίνουν και οι τοπικοί φορείς που διαθέτουν κάθε λογής εξουσία και επιβάλουν και την σχετική Ομερτά.

Εμείς θα παραθέσουμε απλά γεγονότα που μπορεί να επιβεβαιώσουν οι αστυνομικές δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, αν αποφασίσουν να ασχοληθούν, για να λάμψει η αλήθεια.

Βέβαια επειδή και οι αποφάσεις των τριών εξουσιών στην Εύβοια και τη Στερεά επηρεάζονται από τις τοπικές «άγιες οικογένειες» ίσως πρέπει η υπόθεση που θα φροντίσουμε να πάρει μορφή δικογραφίας, να αναλάβει η Αθήνα για να βρεθεί η αλήθεια.

Η κορυφή του παγόβουνου εμφανίστηκε την Τετάρτη σε ένα ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για ένα παλιό βιομηχανικό ακίνητο στο Βαθύ Αυλίδος.

Το κτίριο αγοράστηκε από εταιρεία ενός επιχειρηματία με έδρα τα μέγαρα σε πολλαπλάσια τιμή της αρχικής. Ο ίδιος επιχειρηματίας ( για τον κ. Φάνη μιλάμε) από περίεργο διαγωνισμό, από την ίδια συμβολαιογράφο αγόρασε ένα άλλο όμορο βιομηχανικό ακίνητο το 2014. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βιομηχανοστάσιο αυτό πήρε φωτιά με εκρήξεις το 2017 με τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες. Τον θυμάστε;

Αλλά ο σημερινός περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Σπανός και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κανόνισε όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην αντιδράσουν και να μην ανακληθεί η άδεια λειτουργίας και χωρίς κάποιο σοβαρό πρόστιμο.

Ας έρθουμε όμως πάλι στον πλειστηριασμό που έγινε. Την Παρασκευή το πρωί ενώ η εταιρεία που είχε κινητά μηχανήματα εντός της εγκατάστασης που εκπλειστηριάστηκε πήγε να τα πάρει, οι υπάλληλοι του Φάνη παραβίασαν με λοστό και τροχό την πόρτα εισόδου και μπήκαν στο βιομηχανοστάσιο να τραμπουκίσουν και να απομακρύνουν τα συνεργεία που φόρτωναν τα μηχανήματα.

Αυτοί που παραβίασαν τον νόμο και μπήκαν στην εγκατάσταση είναι αυτοί που είχαν κάνει την πλασματική κατάσχεση για να γίνει ο πλειστηριασμός στην ίδια συμβολαιογράφο που είχε στήσει τον προηγούμενο.

Ενώ η αστυνομία έπρεπε να αποβάλλει και να συλλάβει αυτούς που με βία και απειλή κατά της ζωής των συνεργείων εισέβαλαν στο βιομηχανοστάσιο, ζήτησε τη νομιμοποίηση της εταιρείας που είχε την ιδιοκτησία των μηχανημάτων!

Βλέποντας ότι όλα είναι νόμιμα άφησε να φύγουν τα μηχανήματα που είχαν ήδη φορτωθεί αλλά απαγόρευσε να συνεχίσουν οι εργασίες.

Επικαλέστηκαν προφορικές καταγγελίες υπαλλήλων του Φάνη που είχαν κάνει την κατάσχεση ότι υπάρχει κίνδυνος ασφαλείας μιας ανενεργής εγκατάστασης που δεν λειτουργεί πάνω από 10 έτη! Στο πλαίσιο της προστασίας από τους τοπικούς φορείς της κλίκας του περιφερειάρχη πήραν τηλέφωνο στη διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Περιβάλλοντος στη Χαλκίδα και ο προϊστάμενος είπε προφορικά ότι το εργοστάσιο έχει άδεια εν ισχύ ενώ όλοι οι όροι της άδειας έχουν παύσει να υφίσταται εδώ και χρόνια.

Βέβαια όλα αυτά στο προφορικό για να καλύπτουμε τα οικονομικά ή λοιπά εγκλήματα και να κερδίζουμε χρόνο για να τα νομιμοποιήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους στην περιφέρεια, στη νομαρχία, στο δήμο, στην αστυνομία, στο πρωτοδικείο, στο εφετείο, στην εισαγγελία, με φίλους συμβούλους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους του τοπικού «συστήματος».

Έτσι σταμάτησαν τις εργασίες χωρίς κανένα χαρτί, όλα στο προφορικό. Αντί να συλλάβουν τους τραμπούκους έδιωξαν τους νοικοκύρηδες.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι καιρός να ασχοληθούν με τα φαινόμενα των στημένων πλειστηριασμών από τους τοπικούς «νονούς» κάθε πόλεις.

Μιλάμε για καραμπινάτη εγκληματική οργάνωση του επιχειρηματία, Φάνη σε συνεργασία με υπαλλήλους του συμβολαιογράφους, δικηγόρους, αστυνομικούς, δικαστές, στελέχη της Αντιπεριφέρειας, της περιφέρειας, του δήμου και πολλούς άλλους. Προβλέπω ότι θα έχουμε συνέχεια αφού η σπάταλη οικονομική ζωή του κυρίου Φάνη δεν περνάει απαρατήρητη ούτε από το ΣΔΟΕ που περιέργως πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε έλεγχο περί του πόθεν έσχες αλλά ακόμη... βρίσκεται στα συρτάρια το σχετικό πόρισμα. Ποιος τον καλύπτει;
Του Άρη Σπίνου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του