Οι πανάκριβες μάσκες των μπαχαλάκηδων







Σάλο έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες των ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο επίκεντρο των επεισοδίων των μπαχαλακηδων αντιεξουσιαστών, με τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπων στις 20 Ιανουαριου 2019, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερβολική χρήση δακρυγόνων χημικών.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι μπαχαλακηδες ήταν εφοδιασμένοι με πανάκριβο εξοπλισμό, ενώ διέθεταν όλοι το ίδιο μοντέλο full face ολοπρόσωπης αντιασφυξιογόνας μάσκας, γεγονός που παραπέμπει στο ότι είχαν αγοραστεί μαζικά.


Ιδιαίτερο προβληματισμό όντος της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι εν λογω μάσκες, είναι του ιδίου κατασκευαστή, εκ των συγκεκριμένων κατασκευαστών από τους οποίους εξοπλίζονται οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως επίσης και Δήμοι.

Συγκεκριμένα, η εικονιζόμενη μάσκα, είναι ισπανικής προέλευσης, μοντέλο CLIMAX, με πολυανθρακικό σκόπευτρο, ενώ το εσωτερικό της είναι από ειδικό θερμοπλαστικό υλικό. Έχει άθραυστο και πανοραμικό γυαλί, πέντε σημεία δεσίματος, για καλύτερη προσαρμογή στο κεφάλι, ενώ το λουρί είναι κατασκευασμένο από ειδικό πυρίμαχο PVC. Η διάφανη προσωπίδα της μάσκας είναι φτιαγμένη από πολυκαρβονικό υλικό και φέρει οργανική επίστρωση για προστασία από γρατσουνιές. Το γυαλί επίσης περιβάλλεται από ένα στεφάνι που εξασφαλίζει την αεροστεγή ένωσή του με το σώμα της μάσκας.

Πρόκειται για ένα high-end μοντέλο, υψηλών προδιαγραφών, ενώ η τιμή της μάσκας αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του φίλτρου , ανέρχεται στα 100 ευρώ κατ’ελάχιστον, σύμφωνα με τον εμπορικό κατάλογο της εταιρίας.

Σε άλλες χώρες, αλλα και στο ebay, η εν λογω ολοπρόσωπη αντιασφυξιογόνος μάσκα, πωλείτει με μικρή διαφοροποίηση στο ανταλλακτικό φίλτρο έως και 300 ευρω συνολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται εξέταση στους αριθμούς LOT και κωδικούς προϊόντος των μασκών που κατασχεθήκαν εκ των συλληφθέντων, με σκοπό να ταυτοποιηθει αν όντως αγοράστηκαν από φορείς του δημοσίου, άλλα και να εντοπιστεί το κατάστημα από το οποίο το προμηθεύτηκαν, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Όπως υπολογίζεται, περίπου 10 αντιεξουσιαστες, έφεραν πανομοιότυπες μάσκες, με συνολική αξία που ανέρχεται περι των 1000 ευρώ, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν ήταν αυθόρμητο πλήθος που έκανε τις επιθέσεις, αλλά ότι οι εν λογω επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, ήταν προσχεδιασμένες, καθώς οι δράστες μερίμνησαν να προμηθευτούν και ειδικό εξοπλισμό, μαζικά.

Σε συνδυασμό με το προφίλ των συλληφθέντων, που προέρχονταν από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων , 1 Γερμανός, αλλά και 2 Τούρκοι, εξετάζεται το ενδεχόμενο εξωτερικής προβοκάτσιας, από χώρες που επιθυμούν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τις συνολικά 7 συλλήψεις που αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μόνο οι 4 ανωτέρω αναφερόμενοι αλλοδαποί συνελήφθησαν στο σημείο των επεισοδίων στην Βουλή, ενώ οι υπόλοιποι 3, συνελήφθησαν αργά το βράδυ, μετά από ανθρωποκυνηγητό, στα Εξάρχεια, όπου επιχειρούσαν να καταφύγουν.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος βαρύνουν συλληφθέντες που αμαύρωσαν το ειρηνικό και δημοκρατικό συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της έκρηξης με πρόθεση από την οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών. Επίσης διώξεις ασκήθηκαν για διακεκριμένες φθορές, αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και άλλες.

Μένει να ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών, για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, που αναμένεται να ξετυλίξουν το κουβάρι για το ποιό κέντρο οργάνωσε τις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του