«ΦΕΡΤΕ…ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ, ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ»: ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ – «ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ»; ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΦΑΖΕ ΣΑΝ ΚΟΤΑ ΤΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑ






Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα των φυλακών, με πρωταγωνιστές και κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δίκη για την υπόθεση διεκόπη σήμερα για την 1η Μαρτίου 2019.

Η διακοπή δόθηκε καθώς παραιτήθηκε η συνήγορος του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού Κλοντιάν Λεκοτσάι! Ο κατηγορούμενος ζήτησε νέο συνήγορο ενώ ενημέρωσε το δικαστήριο πως συγκεντρώνει και έγγραφα για την υπόθεση.

«Κυρία πρόεδρε εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η «κόζα νόστρα» του Κορυδαλλού» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο με εμφανή ειρωνική διάθεση.

Το δικαστήριο κατόπιν σχετικής πρότασης του εισαγγελέα της έδρας, διέκοψε για την 1η Μαρτίου για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο νέος δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός Ιμπραχίμ Μπραχιμαί ενημέρωσε το δικαστήριο επίσης με ειρωνικό στιλ πως :

«Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μια ημέρα…. μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα…» (πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα).

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φώναξε στους δημοσιογράφους: «Τραβάτε πλάνα τον Φλώρο και τον Βορίδη τα κλεφτρόνια…».:

Σύστημα εκβιασμού για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά είχαν βρεί τα μέλη της Κορυδαλλός- mafia, και κυρίως ο 33χρονος Αλβανικής καταγωγής που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε ακριβώς την ημέρα που 2 από τους συνεργούς της ομάδας του Κορυδαλλού και μια κοπέλα- φίλη του ενός, πήγαν στα γραφεία πασίγνωστου δικηγόρου (εξαιρετικά υψηλού κύρους) και για να πάρουν ένα μέρος από το χρηματικό ποσό που είχαν απαιτήσει να πάρουν.

Η σκηνή είναι κωμικοτραγική (αν αναλογιστεί κανείς αφενός τι είχαν κάνει άλλα μέλη της συμμορίας στον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, αφετέρου γιατί ο γνωστός δικηγόρος δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία) : Η νεαρή κοπέλα , Αλβανικής καταγωγής πήγε στη γραμματεία και παρέλαβε έναν φάκελο με 2.500 ευρώ. Οι συνεργοί της περίμεναν απέξω.

Όταν η κοπέλα βγήκε έξω με τον φάκελο, τότε η αστυνομία που τους είχε θέσει σε παρακολούθηση και τους άκουγε τις συνομιλίες τους, τους συνέλαβε. Η είδηση (η σύλληψη έγινε την περασμένη Παρασκευή) δεν έγινε γνωστή και ο 33χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος από τον Κορυδαλλό προφανώς πίστευε πως δε δόθηκαν τα χρήματα. Έτσι το Σαββατοκύριακο τηλεφώνησε στον δικηγόρο απειλώντας πως «θα του κόψει τον λαιμό γιατί δεν έδωσε τα χρήματα»!

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που κ, κατά πληροφορίες, κατέγραψε ο υπεροκοριός από τη συγκεκριμένο τηλεφώνημα:
Κρατούμενος: Ο κ. Δ είναι εκεί;
Γρ: Όχι δεν είναι εδώ. Τι θα θέλατε;
Κρ: Στείλτου το μήνυμα. Ότι θα του γαμήσω τα αγκάμητα. Είμαι ο Κ… και θα του κόψω το κεφάλι σαν κότα. Έτσι πέστου του πουτάνα.
Γρ: Μα τι είναι αυτά που λέτε;
Κρ: Αυτό που άκουσες
Κρ: Είμαι ο Κ , παίρνω από τον Κορυδαλλό….Μου έφερε την αστυνομία, θα του γκαμήσω τα αγάμητα…
Γρ: Μα τι λέτε;
Κρ: Του κ. Δ, πάρτον και πες του θα σε σφάξω σαν κότα, πουτάνα
Γρ: Καμία αστυνομία δεν σας έφερε ο κ. Δ
Κρ: Και εμένα θα μου φέρεις τα λεφτά πίσω. Καργιόληδες. Τα 7.000 που μου έχετε φάει. Απατεώνες και πούστηδες.

Η μέθοδος

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για να προσεγγίζουν τον γνωστό δικηγόρο ήταν παρόμοια με αυτή που ακολούθησαν στην δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Ο δικηγόρος που φοβούμενος τις επιπτώσεις δεν πήγε στην Αστυνομία και δέχτηκε να πληρώσει ένα μέρος του ποσού (3.000 ευρώ), μέσα από την κατάθεση που έδωσε στην Αντιτρομοκρατική και αποκαλύπτει το χρονικό του εκβιασμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του