ΩΡΑ 19:58 ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ! ΑΝΟΔΟΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ! ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)









Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Στην ερώτηση για το αν κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά το 82% απάντηση ΝΑΙ, το 10% ΟΧΙ. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 84% πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση, ενώ το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το ίδιο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 71% έναντι 18% που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται με 36% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 28% ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το 32% θεωρεί ο κανένας.

Η πρόθεση ψήφου και η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, διαμορφώνεται στις 7,4 μονάδες. Η ΝΔ 34 παίρνει το ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,5, το ΚΚΕ 5,5, με 4,5 Χρυσή αυγη, το ΜέΡΑ25 παίρνει 3,5 ενώ η Ελληνική Λύση 3.
82% απάντησε Ναι και 10% Όχι στο ερώτημα ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση για τα ελληνοτουρκικά.

Στην παράσταση νίκης με 71% προηγείται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το 18%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 36% και ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 28%. Κανένας από τους δύο απάντησε το 32%.

Αυτοδύναμη ΝΔ θέλει το 33% ενώ αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 12%. Συνεργασία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ απαντά το 19% ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για τη ΝΔ οι πολίτες έδωσαν 15%.






Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία. Εάν το κόμμα Βελόπουλου εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.




Η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ είναι το δημοφιλέστερο σενάριο ανάμεσα στους ψηφοφόρους, όμως σχεδόν οι μισοί πολίτες προκρίνουν κάποιον συνασπισμό παρατάξεων ως καταλληλότερη λύση για την χώρα.

Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας ΝΔ και το 12% στηρίζει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ ενώ το ποσοστό που θέλει συνασπισμό με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 19%. Τέλος, το 13% αναφέρει πως προτιμά μεγάλη συμμαχία που θα περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα κόμματα και άλλες παρατάξεις.



Το πλεονέκτημα της Πειραιώς αποτυπώνεται πιο έντονα στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ έχει προβάδισμα 53 μονάδων. Ανεξαρτήτως πρόθεσης ψήφου, το 71% εκφράζει την πεποίθηση πως η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα επικρατήσει στις κάλπες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 18%.

Η «ψαλίδα» έχει διευρυνθεί κατά δύο μονάδες και έχει «σκαρφαλώσει» στο υψηλότερο σημείο της τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, όταν βρισκόταν στις 37 μονάδες.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της στήριξης του 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 28%. Παρά ταύτα, ο νυν πρωθυπουργός έχει ψαλιδίσει την διαφορά κατά δύο μονάδες τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» στηρίζεται από σχεδόν έναν στους τρεις ερωτηθέντες.

Υπό την σκιά των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, η καθαρή πλειοψηφία εκτιμά πως η κυβέρνηση έπρεπε να έχει προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση των κομμάτων για τα ελληνοτουρκικά. Με την πλειοψηφία ευθυγραμμίζονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 82% αναφέρει πως η κυβέρνηση έπρεπε «σίγουρα» ή έστω «μάλλον» να ενημερώσει την αντιπολίτευση. Το 10% απαντά «σίγουρα» ή «μάλλον» όχι.



Η έρευνα διενεργήθηκε πανελλαδικά μεταξύ 18 και 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.221 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου. Το περιθώριο λάθους είναι ±2,8 μονάδες.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του