Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ρωσία ετοιμάζει στρατιωτικά αντίποινα – Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: «Έρχεται νέα κρίση της Κούβας» – Toποθετεί Iskander-M σε σημεία-κλειδιά






Νέες εξελίξεις έχουμε στην Ανατολική Ευρώπη, όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν πυραύλους και οι Ρώσοι ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο από την δική τους πλευρά, ενώ στην μέση βρίσκεται το θέμα με τους πυραύλους S-400 και την Τουρκία.



Ο Ρώσος υφυπουργός εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπάκωφ μίλησε για τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανάπτυξη πυραύλων στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο Ριαμπάκωφ είπε ότι η κατάσταση στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης τοποθέτησης νέων βαλλιστικών πυραύλων, φέρνει στο προσκήνιο μια νέα κρίση τύπου Κούβας (1962).

Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι ατελείωτη. Τα νέα σχέδια του Κρεμλίνου αλλά και οι προθέσεις του Ν.Τραμπ για την ανάπτυξη πυραύλων και στρατευμάτων στις ανατολικές χώρες, φέρνουν «μαύρα σύννεφα» πάνω από την πολύπαθη Ευρώπη.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος υφυπουργός εξωτερικών Σεργκέι Ράμπαβκοκ αξιολόγησε την κίνηση των ΗΠΑ ως άκρως επιθετική.




«Τα σχέδια της Ουάσινγκτον για την ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος κοντά στα ρωσικά σύνορα, θα μπορούσε να προκαλέσει παρόμοια ένταση με αυτή της κουβανικής κρίσης», δήλωσε ο ίδιος.

Η κουβανική κρίση, ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, έφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία στο χείλος κυριολεκτικά μιας πιθανής πολεμικής ρήξης το 1962.


ΡΩΣΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Πληροφορίες φέρουν την μετακίνηση και τοποθέτηση βαλλιστικών πυραύλων ISKANDER-M με βεληνεκές 400 χλμ κοντά σε Ρουμανία και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ανεβάζοντας και πάλι την ένταση ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.


Ο επικεφαλής των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι ρωσικοί πύραυλοι θα είναι σε θέση να παραβιάσουν την νατοϊκή ασπίδα αντιπυραυλικής άμυνας που τοποθετήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζουμε ότι ραντάρ και θέσεις για συστοιχίες πυραύλων του ΝΑΤΟ βρίσκονται στην Ρουμανία εδώ και καιρό, τα οποία εκσυγχρονίζονται συνεχώς προκαλώντας την οργή των Ρώσων.

Τα ραντάρ και οι πύραυλοι αναχαίτισης SM-3 των ΗΠΑ στην Ρουμανία βλέπουν ξεκάθαρα το ρωσικό έδαφος.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο έχει ενεργοποιήσει μία ακόμη βάση μετά από χρόνια, ενισχύοντας την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας, η οποία θα έχει ως κύρια αποστολή να καταρρίπτει πυραύλους με προορισμό την Ευρώπη.

Η βάση του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία βρίσκεται στην περιοχή Deveselu. Το κόστος της ανήλθε έως τώρα στα 400 εκατομμύρια δολάρια , συν 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως τα οποία απαιτούνται για την λειτουργία των συστημάτων και του προσωπικού. Οι δαπάνες δεν περιλαμβάνουν το κόστος των πυραύλων .

Η βάση πυραύλων στην Ρουμανία αποτελεί μια μόνιμη πηγή έντασης μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε το πρόγραμμα, λέγοντας ότι είναι μια προσπάθεια να ανατρέψει την στρατηγική συμφωνία των δύο υπερδυνάμεων μετά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η κυβέρνηση των Η ΠΑ υποστήριξε ότι η βάση στην Ρουμανία, και η προγραμματισμένη δημιουργία μιας ακόμη στην Πολωνία, έχουν ως στόχο το Ιράν, αλλά όχι την Ρωσία, κάτι το οποίο απορρίπτει η Μόσχα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του