Κοροναϊός: 634 τα κρούσματα στην Κίνα -Κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό έχει φθάσει τα 634, μετέδωσε σήμερα η κινεζική κρατική τηλεόραση.
Ταξιδιώτης φορά μάσκα λόγω του κοροναϊού
Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, κλείνει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.


Εφτασε και στη Σαουδική Αραβία ο κοροναϊός -Νοσοκόμα από την Ινδία η ασθενής

ΚΟΣΜΟΣ 23|01|2020 | 15:53
Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το Πεκίνο επίσης ακυρώνει δημοφιλείς εκδηλώσεις για το κινεζικό νέο έτος λόγω του κοροναϊού. Συγκεκριμένα, η Πόλη του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει πολύ δημοφιλείς εκδηλώσεις για το νέο κινεζικό έτος λόγω της επιδημίας του κοροναϊού που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 17 ανθρώπων στην Κίνα.

Οι διακοπές για το νέο έτος ξεκινούν αύριο, Παρασκευή, και διαρκούν μία εβδομάδα. Οι κάτοικοι του Πεκίνου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται με την ευκαιρία αυτή ανά εκατοντάδες χιλιάδες στα πάρκα προκειμένου να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς του λιονταριού και του δράκου.

Η εξάπλωση του κοροναϊού
Σε καραντίνα βρίσκονται τρεις πόλεις στην Κίνα, καθώς οι Αρχές της χώρας φοβούνται την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού, ο οποίος όπως φαίνεται εμφανίστηκε και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ερευνώνται δύο ύποπτα κρούσματα στη Σκωτία, καθώς δυο Κινέζοι ταξιδιώτες εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης και βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη Γλασκόβη, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό.

Την ίδια στιγμή, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού. Πρόκειται για έναν 66χρονο Κινέζο, κάτοικο της πόλης Ουχάν, από όπου ξεκίνησε και η εμφάνιση του φονικού ιού. Μάλισα, σύμφωνα με πηγή, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί κι άλλο ένα άτομο από τον ιό.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronaios-kleinei-i-apagoreymeni-poli

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του