Η απάντηση της Ε. Χριστοφιλοπούλου στην Βάσω Τσόνογλου.



ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.. ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΗΜΩΣΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ.  ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.  ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ.

 Έτσι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Β. Τσόνογλου και τόνισε ότι, «Το ειδικό σχολείο της Θήβας, όπως και τα άλλα ειδικά σχολεία, όχι μόνο δεν κινδυνεύουν, αλλά φέτος σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες καταφέραμε να έχουμε καλύτερη εικόνα των ειδικών σχολείων...καμία εξοικονόμηση πόρων δε νοείται να γίνει σε βάρος των μαθητών ή με ταλαιπωρία τους..θα υπάρξει σχολείο και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ακόμα και αν χρειάζεται να βάλουμε τον Έλληνα φορολογούμενο και στην κρίση να πληρώσει πολύ».
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 η υπ’ αριθμ. 476/31.1.2011 επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Στην βουλευτή απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Ο λόγος, για τον οποίο υπέβαλα αυτή την επίκαιρη ερώτηση, αξιότιμη κυρία Υπουργέ, είναι η ανάγκη να μεταφέρω την αγωνία και την ανησυχία των οικογενειών των μαθητών για το πόσο θα τηρηθούν τα κριτήρια και ποια ακριβώς θα είναι και αν εξατομικευμένα θα κριθεί κάθε ειδική περίπτωση, ώστε να διατηρηθούν τα σχολεία εκεί που πρέπει και που έχουν την υλικοτεχνική υποδομή και την πληθυσμιακή επάρκεια» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας της η Βουλευτής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του